Yolları öyle bir ayrıldı ki...

Video yükleniyor...

2010 yılında Queens Park Rangers takımının altyapı tesislerinin kapıları, bir televizyon programının çekimleri için kameralara açılır. O yıllarda akademinin iki süper yeteneği, küçük bir yarışma için karşı karşıya gelirler.

Bu gençlerden biri 16 yaşındaki Raheem Sterling, diğeri de 18 yaşındaki Christian Nanetti’dir.

Bu görüntülerin kaydedilmesinden kısa bir süre sonra, iki futbolcu adayının yolları ve kariyerleri ayrı uçlara gider.

Raheem Sterling, o yılların Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez’in dikkatini çeker. Liverpool genç takımına transfer adilen Sterling, 2 yıl sonra, 18 yaşında A takıma yükselir, ardından da İngiltere milli takımının yolunu tutar.

Christian Nanetti’yi ise daha dikenli bir yol beklemektedir. İtalyan ekiplerinden Bologna altyapısında başladığı futbol eğitimini İngiltere’de sürdürmek için 18 yaşında Londra’ya gelen Nanetti, Queens Park Rangers altyapısında 2 yılını doldurmuştur.

Zeki ve yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen, altyapı hocaları Nanetti’de gelecek görememişlerdir. Oysa Nanetti’nin tek hedefi profesyonel futbolcu olmaktır. Alt liglerde mücadele eden Bradford City ile deneme antrenmanlarına çıkar, hazırlık maçında Sheffield Wednesday’e karşı sahaya çıkar. Ancak yine “yetersiz” bulunur.

Futbolcu olma hayali uğruna İskoçya alt lig takımlarından Raith Rovers’ın teklifini kabul eder ancak bu kez ödemelerini alamadığı için ayrılmak zorunda kalır.

Christian Nanetti, bugün 22 yaşında, konferans liginde Dovers forması giyiyor ve hayatını garsonluk yaparak kazanıyor. Dönem dönem pes etme noktasına gelse de, bir gün sahip olduğu yeteneklerle profesyonel futbolcu sözleşmesi kovalamaya devam ediyor.  

4 yıl önce Queens Park Rangers akademisinin iki süper yeteneği, Nanetti ve Sterling’in aralarındaki iletişim ise devam ediyor, arada mesajlaşıp selamlaşıyorlar.

Sterling ile ilgili fikri sorulduğunda Nanetti, “gerçekten çok yetenekli, hak ettiği yerde. Kendi ülkem İtalya yerine Sterling için İngiltere’yi destekliyorum. Ona çok güveniyorum” diyor.

Nanetti’ye gelince… Onu sahada izleyen İngilizlerin yorumları hep aynı sonuca varıyor. Diyorlar ki, “tekniği, top kontrolü mükemmel ve çok soğukkanlı. Tek sorunu hızlı olmaması… Nanetti’nin futbolu İngiltere’ye değil, İspanya’ya uygun”

Bir başka yorum ise, daha çözüme yönelik: “Biri bu çocuğa İspanya’ya giden ilk uçaktan yer ayırtsın”