Yine ırkçılık yine Eto'o

Yine ırkçılık yine Eto'o

Barcelona formasıyla İspanya La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarına uzanan Kamerunlu yıldız, Samuel Eto'o'ya yönelik ırkçı saldırılar bitmek bilmiyor.

Geçtiğimiz sezon İspanyol taraftarların ırkçı saldırılarına maruz kalan ve bir çok maçta sahayı terk etme noktasına kadar gelen Eto'o, Barcelona'nın Racing Santander deplasmanında oynadığı maçta da aynı sorunla karşılaştı. Barça'nın rakibini deplasmanda 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada takımının 18. dakikada ilk golüne imzasını atan Samuel Eto'o golden sonra rakip takım taraftarları tarafından ırkçı tezahüratlara maruz kaldı. İspanya'da yayın yapan Cadena Ser adlı radyo istasyonu ise, Sardinero Stadyumu'nu dolduran taraftarların bu hareketinin ardından Samuel Eto'o'nun büyük bir moral bozukluğu yaşadığını vurguladı.

Eto'o, geçtiğimiz sezonda takımının Real Zaragoza deplasmanında yaptığı bir karşılaşmada ırkçı saldırılara maruz kalmış ve sahayı terk etmek istemişti. Geçtiğimiz Şubat ayındaki olay dünya kamuoyunda da büyük yankı uyandırmış ve Zaragoza Kulübü 9 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.
Mart ayında ise İspanya hükümeti sporda ırkçılığı önlemek için bir dizi önlemler alınması için bazı yasa tekliflerini meclise önerme kararı almıştı.