Yine 'Atom' gibi başladı!

Video yükleniyor...

Mersin İdman Yurdu, tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından birisine imza atarken zirvenin sadece 1 puan uzağında yer alarak Milli Maçlar arasına girdi.

Geride kalan maçlarda Beşiktaş’a yenilip Kasımpaşa önünde 2 farkı koruyamayan ve 1 puana razı olan şeytanlar, 3 maçtır ise kazanıyorlar.

Son olarak Tevfik Sırrı Gür’de Bursaspor’u yenen Mersin İdman Yurdu, 5 maçta 10 puan topladı ve artı 4 averajıyla şu an da Süper Lig’de 2. sırada yer alıyor.

Rıza Çalımbay, yaz transfer döneminde Serkan Balcı, Tita, Servet Çetin, Vederson gibi tecrübeli isimlerle Welliton, Nakoulma, Sadiku ve Futacs gibi yeni yüzleri takıma kazandırdı. Sezona müthiş giriş yapan Nihat Şahin’in de aralarında bulunduğu 16 yeni isimle 5 haftaya damga vuran Akdeniz ekibi, bu kadar yeni ismi kolay kaynaştırmış gözüküyor.

Ancak lig uzun bir maraton ve Rıza Çalımbay da bu ligin deneyimli futbol adamlarından birisi. Zira Çalımbay’ın Mersin’le lig başlangıcı geçen sezon Çaykur Rizespor’la yaptığı başlangıca epeyce benziyor.

Geçen sezon Doğu Karadeniz ekibi,tıpkı Mersin İdman Yurdu gibi 16 yeni transferle sezona başlamıştı. Aralarında Ali Adnan, Leonar Kweuke, Ousmane Viera ve Godfrey Oboabonna gibi uluslar arası oyunculara sahip liste Tevfik Köse, Kıvanç Karakaş, Hurşut Meriç ve Serkan Kırıntılı gibi yerli oyuncuları da barındırıyordu.

Bu kalabalık liste nasıl kaynaşıcaktı? Herkes ligin yeni ekibi Çaykur Rizespor’un ilk maçlarda bocalayacağını düşüne dursun, Çalımbay ve öğrencileri ilk 5 haftayı domine etti.

Evinde Gençlerbirliği’ni yenerek sezona başlayan Çaykur Rizespor, deplasmandaysa Trabzonspor’a kök söktürdü. 2-1 lik yenilginin sonrasındaysa takım Erciyesspor’u evine eli boş gönderdi. Gaziantepspor’u deplasmanda 5-2 yenen Çaykur Rizespor artık Türkiye’nin gündemindeydi. 2-1 lik Bursaspor galibiyeti ise takımı 12 puanla Fenerbahçe ve Beşiktaş’la birlikte zirve ortağı yapmıştı.

Rıza Çalımbay’ın lige yeni çıkan Çaykur Rizespor’u Arena’dan 6. Hafta 1 puan çıkarttıktan sonra tam 15 hafta sürecek bir duraklama dönemine girmiş ve takım bir anda dibe sürüklenmişti.

Geçen sezon Rize’de yaptığı başlangıca benzer bir 5 haftayı geride bırakan Rıza Çalımbay, Mersin’de, bu 5 haftalık periyodu daha kararlı bir hale getirmek için geride kalan sezondan, ciddi deneyime sahip. Şeytanlar, bu çıkışı ligin geneline nasıl yansıtacak bunu da zaman gösterecek.