"Yılın futbolcusu olacak"

Video yükleniyor...

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Mesut Özil'e tam destek verirken 2015'te yılın futbolcusu olacak dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde 11 Mart'ta Bayern Münih ile oynanan son 16 rövanş maçında sakatlandıktan bu yana takımını yalnız bırakan Mesut Özil'e menajer Arsene Wenger'den tam destek geldi. Wenger, Hull City ile oynanacak maçta yeniden formasına kavuşması beklenen Türk asıllı Alman oyuncunun 2015'e damga vuracağını açıkladı. Fransız menajer, Mesut'u fantastik bir oyuncu olarak nitelendirirken, "Onu gelecek sezon yılın futbolcusu adayları listesine korum. Sakatlandıktan bu yana iyi hazırlandı ve kısa sürede geri döndü" dedi.

Hull'la 17 Mayıs'ta Wembley'de FA Cup finalinde de karşı karşıya gelecek olan Arsenal'in çalıştırıcısı, "Hızlı ve çevik bir oyuncu, bu tarz oyuncular sizi zaman zaman zor durumda bırakabilir ve defansta ilginç işlere imza atarlar. Bu gibi oyuncular olmayınca bazı avantajları kaçırır, topu kaybedersiniz" diye konuştu.

Mesut'un zaman zaman zorluklar yaşadığını kaydeden Wenger şöyle devam etti, "Bazen zorlandı, çünkü fiziksel olarak beklediğimiz seviyede değildi. Premier Lig'deki ilk yılında adapte olmaya çalıştı ve ilanınıyorum ki; gelecek sene takım arkadaşlarıyla daha iyi anlaşacak. Ligi daha iyi tanıyacak ve kesinlikle fantastik bir potansiyele sahip olmasıyla da kendini giösterecek."

Mesut Özil'in İspanya'ya oranla İngiltere'de zorlanmasının nedeni olarak maç temposunu gösteren Fransız çalıştırıcı, "İspanya'da zaman zaman dinlenebiliyordu. Real Madrid 2-0 öne geçtiğinde rakip takım maçı bırakıyordu. Burada ise geri düşen takım çılgınca bastırıyor. Premier Lig'de maçın son saniyesine kadar mücadele etmesi gerektiğini artık daha iyi biliyor" diyerek Mesut'tan çok şey beklediğini dile getirdi.

(ligtv.com.tr)