Dev maç öncesi son yorum: "Yıldızlarıyla %70 Fener"

Dev maç öncesi son yorum: "Yıldızlarıyla %70 Fener"
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe-Shakhtar eşleşmesini Fanatik'e değerlendirdi.

Christoph Daum... Türk futbolunu belki de en iyi bilen yabancı teknik adam. Aslında Daum’a yabancı demek de çok doğru değil çünkü neredeyse bizden biri oldu. Christoph Daum, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasındaki eşleşmeyi Fanatik için değerlendirdi, önemli tespitler yaptı ve favorisini açıkladı. İşte kurt teknik adamın dev eşleşmeyle ilgili düşünceleri...

‘Transferlerle dengeler değişti’
“Öncelikle şunu söylemek gerekiyor. Transfer döneminde iki takım arasında meydana gelen büyük güç dengesi farklılıkları oluşmuş durumda. Fenerbahçe; Nani, Van Persie, Kjaer ve Fernandao gibi çok kaliteli yıldızları kadrosuna kattı. Rakip Shakhtar Donetsk ise Luiz Adriano, Douglas Costa ve Fernando gibi 3 önemli oyuncusunu kaybetti. Bu da dengeleri bir anda Sarı-Lacivertliler’in lehine çevirdi.”

‘Kontraataklara dikkat edilmeli’
“Evet, transfer döneminde Ukrayna ekibi büyük güç kaybetti ancak hâlâ kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir takım konumundalar. Çok kuvvetli ve süratli oyuncuları var. Ve Avrupa’da kontraatağı en iyi uygulayan takımlardan biri haline geldiler. Tabii bir de Alex Teixeira faktörü var. Bana göre Teixeira, dünyanın milli olmayan en iyi oyuncusu. Fenerbahçe özellikle ona önlem almalı ve çok dikkat etmeli. İlk maçta avantaj elde etmek için aceleci davranmamalı. Oyunun kontrolünü hep elinde tutmalı.”

‘Yüzde 70 Fenerbahçe!’
“Fenerbahçe birçok yıldızını kadrosuna katmış olsa da önemli olan takım olma becerisini göstermektir. İlk maçın avantajından bahsedersek bu maçta alınacak bir galibiyet, skor ne olursa olsun rakibi zora sokacaktır. Shakhtar Donetsk’in kaptanı ve en önemli oyuncularından biri olan Srna’nın durumu belli değil. Ayrıca birçok oyuncuda da soru işaretleri var. Fenerbahçe’ye bakıldığında ise yapılan hazırlık maçlarına göre Fernandao, Sow ve Nani, gerçekten maç temposunu yakaladı. Bana göre Türkiye’nin şu anda en iyi forveti olan Fernandao bu maçta çok etkili bir isim olabilir. Tüm bunları alt alta eklediğimizde, turu geçecek taraf yüzde 70 Fenerbahçe olur diyorum.”

Kaynak: Fanatik

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Fenerbahçe

Fenerbahçe Transfer