Yıldızların arasında

Yıldızların arasında
Dünyanın en ünlü yıldızlarının ve en yüksek bütçeli kulüplerinin menajerliğini yapan AEG firması, bünyesine Galatasaray'ı da kattı.
Galatasaray, yapımı  devam eden Aslantepe için dev bir ortaklığa imza attı. Aslantepe’nin çok amaçlı kullanım hedefini gerçekleştirmek için Amerikan AEG şirketi ile anlaşma sağlayan Galatasaray, bütün işletimi AEG’ye devredecek. Los Angeles menşeli şirket AEG uluslararası spor, eğlence, konser, yarış organizasyonları ve ilgili faaliyetleri gerçekleştiriyor. 

Başkan Adnan Polat, “Bu konuda dünyanın en iyisiyle çalışacağımız için mutluyuz. AEG ile yaptığımız anlaşma sayesinde Türkiye'de stadyum faaliyetleri ve standartları yeni bir evreye girecek.” dedi. 

Çok yılları kapsayan anlaşmaya bağlı olarak AEG, Türk Telekom Arena'nın işletme alanında standartlarının yukarı çekilmesi ve geliştirilmesi, ayrıca ekstra getiri sağlayan diğer spor, konser, Show vb. organizasyonlarının belirlenmesi konularında Galatasaray’la çalışacak. 

Önümüzdeki yıldan itibaren AEG açılış öncesi hizmetlere odaklanacak. Bunlar verimli işletme pratiklerinin uygulanması, pazarlama ortaklıklarının belirlenmesi, mekânın davetli hizmetleri girişimlerinin geliştirilmesi. Öte yandan şimdiden stat açılışını yapmak için hazırlıklarını sürdüren şirket yetkilileri etkinlikler takvimi hazırlayıp görülmemiş taraftar deneyimleri yaşatacaklarını belirtiyor
 
AEG dünya genelinde 100den fazla mekanın işletmesini yapıyor. Bunlar genellikle basketbol arenaları. Bazıları; Staples Center (Los Angeles Lakers), Toyota Center ( Houston Rockets), Acer Arena ( Sydney'de) , Amerikan Airlines Arena (Miami Heat), Almanya’daki O2 Arena, Shangai Arena (Çinde).

AEG Avrupa Bölgesi, Başkan yardımcısı Bob Newman, Galatasaray'ın bölgenin en vizyonlu futbol markası olduğunu fark ettiklerini belirtirken, “Avrupa'nın en önde gelen futbol maçlarını bu stada almayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 
 
Kaynak: Nihat Erence-FOTOGOL