Yıldızlar lise sıralarında...

Video yükleniyor...

Reading, Stoke City, Hull City ve Portsmouth gibi takımlarda forma giyen İbrahima Sonko, ülkesi Senegal'in önde gelen futbolcularından biri... Ve elbette pek çok genç Senegalli futbolcu adayının da idolleri arasında...

İşte o genç futbolcu adaylarından biri, Oumar Niasse, Senegal U23 milli takımı ile 2011'de Afrika Kupası'nda oynadığı 5 maçta gösterdiği performansı ile, futbol kahramanlarından biri olan İbrahima Sonko'nun dikkatini çeker. Şubat 2013'te Norveç'in Brann takımı ile 3 maçta denenen Niasse, ülkesine geri döndüğünde, Sonko'nun kendisine bir teklifi olur; Akhisar Belediyespor'a gelirse, kendisine bir fırsat yaratabilecektir.

Hamza Hamzaoğlu'na da Niasse'yi denemesini ve yeteneklerinden memnun kalacağını düşündüğünü ileten İbrahima Sonko, Spor Toto Süper Lig'e bir genç yıldız adayı, Akhisar Belediyespor'a yetenekli bir gol avcısı, Niasse'ye ise kariyerine belki de olabilecek en doğru başlangıçlardan birini hediye eder.

Akhisar Belediyespor'da yazılan bu futbol hikayesinin kahramanları, ilçenin tanıtımı amacıyla kurulan Marka Kurulu'na destek vermek amacıyla, Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Seymen'in yaptığı çok bir keyifli röportaj için bir araya gelip, birbirleri hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.