"Yenilgisiz şampiyonluk imkansıza yakın"

"Yenilgisiz şampiyonluk imkansıza yakın"
İngiltere Premier Lig'de namağlup lider durumda bulunan Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, henüz kasım ayının başında olduklarını unutmamaları gerektiğini açıkladı.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Mourinho, şampiyonluk yolunda takımına güvendiğini kaydederek "Bir gün elbet kaybedeceğiz. Önemli olan mağlubiyetlerden sonra toparlanabilmek ve biz bunu başarabilecek güçlü bir takıma sahibiz. 11 hafta içinde Manchester United, Manchester City, Liverpool ve Everton deplasmanlarında 4 zorlu maça çıktık. İyi bir durumdayız. Ancak henüz kasım ayının başında olduğumuzu unutmamamız gerek" ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de diğer liglerin aksine her maçın zorlu geçtiğini hatırlatan 51 yaşındaki teknik adam, "İspanya, Almanya ya da Portekiz gibi iki takımın zirveye oynadığı ülkelerin liglerinde 15 puan farklı namağlup şampiyonluklar söz konusu olabilir. Ancak İngiltere'de her maçta puan kaybetme şansınız var. Zirveye oynayan birçok ekip bulunuyor. Şu anda Chelsea için şampiyonluktan bahsedebiliriz fakat modern futbolda yenilgisiz şampiyonluk imkansıza yakın" değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho yönetimindeki Chelsea, bu sezon çıktığı resmi maçlarda mağlubiyet almadı. Premier Lig'de 11 hafta sonunda 9 galibiyet, 2 beraberlik elde eden "Maviler", Southampton'ın 4 puan önünde 29 puanla liderlikte yer alıyor. Chelsea, lig karşılaşmalarının yanı sıra İngiltere Lig Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçta da yenilgi yüzü görmedi.