Yeni Malatyaspor çıkış peşinde

Yeni Malatyaspor çıkış peşinde
PTT 1. Lig'de oynadığı son 5 maçı kazanamayan Alima Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor karşılaşmasıyla çıkış yakalamak istiyor.

Sezonun ikinci yarısına 1461 Trabzon mağlubiyetiyle başlayan, ardından sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a, geçen hafta da Multigroup Alanyaspor'a deplasmanda yenilen Malatya temsilcisi, son haftalarda aldığı sonuçlarla taraftarını üzüyor.

Kadrosuna katttığı yeni futbolcularla çıkış yakalamayı hedefleyen ancak aldığı sonuçlarla bunu gerçekleştiremeyen sarı-siyahlılar, bu hafta sahasında konuk edeceği lider Kardemir Karabükspor maçından puan veya puanlarla ayrılmak amacında.

Mağlubiyetlerden dolayı morallerin bozuk olduğu takımda, zorlu karşılaşmanın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Alima Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Malatya ekibi, bu maçlarda 17 gol atıp, kalesinde 25 gol gördü, 21 puan topladı.

Sahasında 2 maç kazanabildi

Bu sezon deplasmanda daha başarılı performans sergileyen Alima Yeni Malatyaspor, aynı performansı iç sahada gösteremiyor.

Evinde oynadığı 9 maçın sadece 2'sini kazanabilen Malatya temsilcisi, 6 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve 7 puan elde etti.

Sarı-siyahlılar, sahasında oynadığı 9 maçta sadece Multigroup Alanyaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarından galibiyetle ayrılabildi. Malatya ekibi, evinde 1461 Trabzon'a 1-0, Vartaş Elazığspor'a 2-1, Göztepe'ye 3-1, Denizlispor'a 2-1, Adana Demirspor'a 3-1, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenildi, Samsunspor ile golsüz berabere kaldı.

Malatya temsilcisi, 13 Şubat'ta Kardemir Karabükspor'u konuk edecek.