Yaşasın yeni kral!.. İbra

Yaşasın yeni kral!.. İbra
Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncusu Zlatan İbrahimoviç, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçta 10 gole ulaşarak gol krallığı yarışında Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktı.

PSG'nin deplasmanda Bayer Leverkusen'i 4-0 yendiği Şampiyonlar Ligi çeyrek finale kalma ilk tur karşılaşmasında iki gol atarak takımının zaferinde önemli paya sahip olan İsveçli golcü, bu sezon her kulvardaki üstün performansıyla dikkat çekiyor.

Leverkusen karşılaşmasının ardından performansını değerlendiren İbrahimoviç, çeyrek finale kalmak için önemli avantaj yakaladıklarını hatırlatarak, "İkinci maçı da aynı şekilde dikkatli oynayacağız. Büyük avantaj yakaladık, yine de dikkatli olmalıyız. Turnuvada ilerledikçe maçlar zorlaşacak" dedi.

Takım olarak iyi oynadıklarını belirten İsveçli yıldız, "Tüm oyuncular sorumluluk alınca bireysel performanslar da öne çıkıyor. İki golüm için arkadaşlarıma teşekkür ederim. Golü kimin attığı değil, maçın sonucu önemli" şeklinde konuştu.

Attığı ikinci golü beğendiğini söyleyen İbrahimoviç, Fransa Ligi'nin Zinedine Zidane ile en iyi oyuncusu olarak değerlendirilmesine ilişkin, "Bunu başkalarının takdirine bırakıyorum. Yine de böyle görülmek benim için gurur verici" ifadesini kullandı.

PSG formasıyla performansını sürekli yükselten Zlatan İbrahimoviç, takımının lig ve kupa karşılaşmalarında da en önemli silahı konumunda. Bu sezon çıktığı 38 maçta 39 gol ve 13 asistle oynayan 32 yaşındaki oyuncu, kariyerinin en iyi yılını yaşıyor.

PSG'nin dışında Ajax, Juventus, İnter, Barcelona ve Milan gibi önemli kulüplerin formasını giyen İsveçli oyuncu, futbol kariyerinde ilk defa maç başı bir gol ortalamasının üstüne çıkmış durumda. Yıldız golcünün sezon sonuna kadar bu performansını devam ettirmesi durumunda FIFA Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'ne aday gösterilebileceği vurgulanıyor.

İbrahimoviç, Fransa Ligi'nde attığı 19 golün yanı sıra 9 asistle iki kulvarda da krallık yarışında zirvede yer alırken, takımını liderliğe taşıyan isimlerin başında gösteriliyor.

Attığı jeneriklik goller nedeniyle futbolseverlerin de beğenisini kazanan tecrübeli oyuncu, geçen sezon İngiltere'ye uzun mesafeden attığı rövaşata golüyle 2013 Puskas Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

Kariyerinde İtalya, İspanya ve Fransa ve Hollanda'da şampiyonluk dahil birçok kupa sevinci yaşayan Zlatan İbrahimoviç'in müzesindeki en önemli eksik, Şampiyonlar Ligi Kupası olarak öne çıkıyor. İsveçli oyuncu da söz konusu kupaya bu sezon ulaşmaları halinde bu sezonki performansının anlam kazanacağının altını çiziyor.