"Yeni bir hayalin ise başlangıcı..."

"Yeni bir hayalin ise başlangıcı..."
FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali organizasyonunun final maçında, Fransa'nın Nanterre takımına 64-63 yenilerek ikinci sırada kalan Trabzonspor Medical Park'ta kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, gelecek sezon yine Türkiye'nin gururu olmak için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Hopikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihlerinde ilk kez mücadele ettikleri Avrupa'da kupayı elde etme fırsatını son anda kaçırmalarına ilişkin, "Güzel bir rüyanın sonu, yeni bir hayalin ise başlangıcı" dedi.

Her Trabzonlu gibi tek hedeflerinin, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve yer aldıkları her yarışmada zirveye oynamak olduğunu ifade eden Hopikoğlu, "2013 yılının ağustos ayında, zor şartlarda, zamanla yarışarak kurduğumuz ekipten bugünlere geldik. Avrupa'nın üç numaralı kupasında finale kadar çıktık. Şehrimize tarihinin ilk Avrupa kupasına bir salise uzaklıktaydık ancak Fransız takımının mucizevi sayısı, sahada oyuncularımızı, tribünde ise beni, yöneticilerimizi ve tarihi gecenin bence baş kahramanları olan 10 bin taraftarı gözyaşlarına boğdu" diye konuştu.

Hopikoğlu, bir hayali gerçeğe dönüştüremedikleri için kahrolduklarını ama bir başka hayallerinin, büyük bir başarı abidesi olarak Hayri Gür Salonu'nun tribünlerindeki yerini aldığını vurguladı.

Hopikoğlu, Trabzonspor taraftarları, gençler, yaşlılar ve kentin basketbol takımını bağrına bastığını belirterek, "Bu bize, yeni ve daha büyük hayaller kurmak için güç verecek. Trabzonspor Medical Park gelecek sezon Eurochallenge veya bir başka uluslararası organizasyonda yine Türkiye'nin gururu olmak için gerekenleri yapacak. Bunu ben değil, pazar gecesi Hayri Gür'ü dolduran 10 bin kişi söylüyor" ifadelerini kullandı.

"Dörtlü Final organizasyonunun alınmasının ardından, ilk günden beri müthiş mesai harcayan ekip arkadaşlarımın tamamını kutluyorum" diyen Hopikoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mükemmel bir organizasyon yapmanın gururunu yaşıyoruz. Başta FIBA Avrupa Başkanı Sayın Turgay Demirel, mevcut Federasyon Başkanı Harun Erdenay ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Sponsorumuz Sayın Muharrem Usta'nın desteği, hem sportif hem de idari olarak bizi ayakta tuttu. Bize omuz veren ulusal ve yerel yönetimdeki tüm dostlarımıza, kocaman yürekli büyük taraftarımıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm bu emeklerin kupayla taçlandırılmaması anlatılmayacak kadar üzücü ama Genel Menajer Nihat Mala ve antrenörümüz Nenad Markovic, gereken hazırlıkları yapıp gelecek yıl yine Trabzonspor taraftarlarının göğsünü kabartacak ekibi kuracaktır. Artık hedefimiz Türkiye Basketbol Ligi'nde play-off'a olabilecek en üst sırada kalmak."