Yanal Aslan'a sürpriz hazırlıyor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'a konuk olacak Trabzonspor'da tüm planlar, üç puan üzerine yapılıyor.

Galatasaray karşısına hücum gücü yüksek bir kadro çıkmayı düşünen bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal'ın, özellikle savunmanın kanatlarındaki ve orta sahadaki oyuncularından ataklara destek vermelerini istediği öğrenildi.

Galatasaray'ın bu sezon yaptığı defans hatalarını da oyuncularına izlettiren Ersun Yanal'ın, sarı-kırmızılı ekibin savunma arkasına derinlemesine atılan toplarda zaaf yaşadığını futbolcularına söylediği belirtildi.

Yaptığı toplantılarla oyuncuların Vahid Halilhodzic döneminde kaybolan özgüvenlerini de geri kazanmaları için yoğun çaba sarfeden Yanal'ın, "Şu ana kadar kaybedilmiş birşey yok, sadece kredimizin bir bölümünü erken kullandık. Galatasaray'ı yenersek, lig bizim için yeniden başlar. İstanbul'dan üç puanla dönecek güce sahibiz" dediği ifade edildi.

Trabzonspor'da, Torku Konyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Cezayirli oyuncu Belkalem, sakatlığı bulunan Onur Kıvrak ve kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.

Ersun Yanal'ın, Belkalem'in yokluğunda savunmanın ortasını Papadopoulos - Mustafa Akbaş ikilisinden oluşturacağı; defansın iki kanadını ise Bosingwa ve Musa Nizam'a emanet edeceği öğrenildi.

Orta alanının savunma yükünü Mehmet Ekici ve Constant'a vermeyi planlayan tecrübeli teknik adam, bu ikilinin önünde Özer Hurmacı'yı oynatacağı; orta alanın kanatlarında ise Yusuf Erdoğan ve Waris'e şans verecek. Ersun Yanal'ın, Cardozo'yu ise tek forvet olarak sahaya süreceği gelen haberler arasında.