"Yabancı konusunda..."

Video yükleniyor...

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, gelecek sezon uygulanması planlanan elektronik bilet (E-Bilet) konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e yetki verdiklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, federasyonun İstinye'deki merkezinde TFF yönetimiyle bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, başkan vekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyesi ve E-Bilet Komisyonu Başkanı Faruk Öksüz'ün yer aldığı toplantıda, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor, Gaziantepspor kulüplerinin temsilcileri katıldı. Bursapor ve Trabzonspor da vekaletten temsil edildi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, daha önce yaptıkları toplantılarda E-Bilet konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den bazı ricalarda bulunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"O da bankayla görüşmüş. Kulüplerimizin menfaatine olacak şekilde bazı uygulamalara mutabık kalmışlar. Biz de burada uzun müzakerelerden sonra E-B uygulamasıyla ilgili kararı verdik ve Sayın Demirören'e bu konuda yetki verdik. Burada bütün kulüplerimiz, mutabıkız. Herhangi bir sorun yok. İnşallah bundan sonra E-Bilet uygulaması ülkemiz için hayırlı olur" dedi.

Yabancı futbolcu kontenjanıyla ilgili kısa bir sohbet yaptıklarını aktaran Cavcav, bu konuda Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin aralarında toplanıp tam bir mutabakat sağladıktan sonra TFF ile görüşülerek bir karar alınacağını ve gelecek sezon için konunun netlik kazanacağını kaydetti.

TFF'den yapılan açıklamada ise toplantıda E-Bilet projesi hakkında Kulüpler Birliği Vakfı'nın talepleri doğrultusunda sponsor firma ile yapılan görüşmelerle ilgili bilgilendirme yapıldığı, bilgilendirmenin ardından sisteme katılım konusunda Kulüpler Birliği Vakfı'ndan olumlu görüş alındığı bildirildi.