Wenger'den Kartal'a gözdağı!

Video yükleniyor...

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Beşiktaş maçını kazanacak potansiyele sahip olduklarını ve bunu başaracaklarına inandıklarını söyledi.
Fransız teknik adam, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off turunda yarın Beşiktaş ile oynayacakları rövanş maçı öncesinde kulübün Kuzey Londra'daki tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş maçının kendileri için önemli olduğunu belirten Wenger, "Çünkü en üst seviyede, uluslararası seviyede oynamak istiyoruz. Bu nedenle yarın önemli bir maça çıkacağız. Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyoruz. Bunu başaracak potansiyele sahibiz ve azimliyiz. Evdeyiz ve kazanmak istiyoruz. Görev açıkça ortada. Başarabileceğimizi biliyoruz, öyleyse yapalım" diye konuştu.

64 yaşındaki deneyimli teknik adam, "Devler Ligi"nde büyük bir tecrübeye sahip olduklarını ifade ederek, "Yüksek tansiyonlu maçlarda oynama tecrübemiz fazla. Bunu yarın kullanabiliriz. Yarın çıkıp en iyi performansımızı göstermeliyiz" dedi.

Turun ilk maçında Beşiktaş'ın kendilerine karşı çok iyi bir performans ortaya koyduğunu kaydeden Wenger, rövanş mücadelesinde de kendilerinin siyah-beyazlı ekibe iyi oynadıklarını göstermek istediklerini söyledi.

Fransız teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nin kendisi için hala cazibeli olup olmadığı sorusu üzerine, "Tabii ki çok yaklaştık. Ama ilk önce Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyoruz. Adım adım her şey. Rekabet en yüksek seviyede. İçeri girelim artık. Grup  seviyesine geçelim. Bunu gerçekten istediğimizi gösterebileceğimiz iyi bir maç var yarın önümüzde" değerlendirmesinde bulundu.

Theo Walcott'un durumuyla ilgili olarak da Wenger, 25 yaşındaki İngiliz futbolcunun iyiye doğru gittiğini, onun yerini dolduracabilecek çok sayıda oyuncusunun olduğunu kaydetti.

Wenger, sakatlanan ve Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek olan Fransız forvet Giroud ile ilgili soruya, "Yarınki maça hazırlanıyoruz. Sakatlığı uzun sürebilir. Evet, bizim için üzücü ancak bizim asıl odaklandığımız nokta Beşiktaş maçı" yanıtını verdi.

"İstanbul'da atmosfer çok çetindi"
Arsenalli futbolcu Alex Oxlade-Chamberlain de ilk maçtaki performanslarını teknik olarak iyileştirmeleri gerektiğini belirterek, "İlk maç gerçekten zordu. Atmosfer çok çetindi. Karşımızdaki takım kaliteliydi. Bununla birlikte berabere kamak bizim için iyi bir sonuç oldu. Yarın akşam işi kaldığı yerden bitirmek için bizi iyi bir pozisyona soktu" diye konuştu.

İstanbul'a beraberlik için değil kazanmak için gittiklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade eden İngiliz futbolcu, alınan sonuçtan dolayı kendilerini güvende hissedebileceklerini söyledi.

Oxlade-Chamberlain, Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, "Savunma önemli. Evet ilk maçta gol atamadık ancak yarın akşam bunu yapacağımızdan eminiz. Yarın güçlü gelecekler. Onlar da bizim gibi Şampiyonlar Ligi'ne gerçekten katılmak istiyor. Takım olarak kendi aramızda neler yapmamız gerektiğini konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

İngiliz futbolcu, takımda oynadığı pozisyonla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Bunu aslında patrona (Arsene Wenger) sorun. Ben her pozisyonda oynamaktan hoşlanıyorum. Patron nerede oynamamı istiyorsa orada oynamaktan memnuniyet duyarım. Her pozisyonda geliştirmem gereken noktalar var. Eğer orta sahada uzun süre kalacaksam, geliştirmem gerekenler var. Şimdilik odaklandığım nokta bu değil. Her zaman yaptığım gibi asıl odaklandığım nokta, bir sonraki performansım."