Wenger'den geri vites

Wenger'den geri vites
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın Fransız teknik direktörü Arsene Wenger, daha önce "durdurulamaz" yorumunu yaptığı Chelsea'yi şampiyon ilan etmek için erken olduğunu söyledi.

İngiltere basınına açıklamalarda bulunan Wenger, şampiyonluk yarışında birçok takımın iddiasının sürdüğünü belirterek, "Chelsea ile ikinci sıradaki Manchester City arasında sadece 6 puan fark var. Chelsea'nin yakalanamaz olduğunu söyleyemeyiz. Henüz 14. haftadayız, şampiyonluk yarışının bittiğini söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Arsenal'ın şampiyonluk şansını değerlendiren 65 yaşındaki teknik adam, "Tam kadro çalıştığımız takdirde şampiyonluğa oynayabilecek kaliteye sahibiz. Sezona iyi bir başlangıç yapamadık. Klasik bir Dünya Kupası sonrası başlangıcı oldu. Yine de bizden bekleneni karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğumuza inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Premier Lig'de büyük bir çekişmenin yaşandığına da dikkati çeken Wenger, "Şampiyonluk için birçok kez başa baş bir mücadeleye girdik. İnsanlar daima kazananları hatırlar fakat 8-9 senedir ligdeki rekabetin çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Bu sezon da bu şekilde devam ediyor. Chelsea sezona iyi başladı. Avantajlı gözükseler de onları yakalamak için herkes elinden geleni yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Wenger daha önce diğer takımların ligde 33 puanla namağlup lider durumdaki Chelsea'ye yetişmesinin zor olduğunu açıklamıştı.

Ligde 20 puan toplayan Arsenal, Chelsea'nin 13 puan gerisinde 7. sırada bulunuyor.