"Artık Trabzonspor benim her şeyim"

Video yükleniyor...

Trabzonspor Kulübü, Eskişehirspor'un Türk asıllı İsveçli futbolcusu Erkan Zengin'le 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine katılan Zengin, kendisini Trabzonspor'lu yapan 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

İmzanın ardından konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, medyada Erkan Zengin'le ilgili çıkan haberlerinin çoğunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Trabzonspor'a gelmek istemiyorum" diyen bir futbolcuyu transfer etmelerinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Bunların hepsi Erkan kardeşimizin ağzından çıktığı söyleniyordu. Bize sorduklarında Erkan'ın bize hiçbir zaman, 'Trabzonspor'a gelmeyeceğim başka bir takıma gideceğim' diye bir sözünün olmadığını söyledik" ifadesini kullandı.

Teknik Direktör Ersun Yanal'la İsveç'te Erkan Zengin'in evine gittiklerini anlatan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz ev Trabzonsporlularla dolu bir evdi. Muzaffer diye bir amcası var, kendisi, 'Trabzonspor kazansın diye maçlardan önce iki rekat namaz kıldığını' söyledi. Böyle bir ailenin içerisine girdik. Konuşmamız 10 dakika sürmedi. 'Valizini hazırla' dedik. O da 'başkanım siz buraya geldiniz ben Trabzon'da oynamaktan şeref duyarım' dedi. Bugün de kendisini Trabzonsporlu yapan imzayı attı. Erkan'ın, gerek içeriden gerek dışarıdan eleştiri getirenlere karşı sahaya çıktığı zaman, oynadığı futboldan daha iyisini oynayıp, uzun yıllar kulübe katkı sağlayacağına inanıyorum."

Hacıosmanoğlu, Erkan Zengin'i hem Trabzonspor hem de teknik direktör Yanal'ın istediğini belirterek, takımın onun tarzında bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Gazetecilerin, futbolcu için kulüp başkanı ve hocasının başka bir ülkeye gitmesinin doğru olup olmadığı yönündeki görüşü sorulan Hacıosmanoğlu, "Önemli olan Trabzonspor başkanının bir yere gitmesi değil, biz Trabzonspor'un başkanı değil, Trabzonspor'un samimi sevdalıların hizmetkarıyız. Yaptığımız hareketlerin Trabzonspor'a bir katkısı olacaksa İsveç'e değil dünyanın öbür ucuna da gideriz. Bundan gocunmayız" diye konuştu.

"Geniş ailesinin içerisindeki Trabzonspor sevdasını gördüm"

Hacıosmanoğlu, insanların kendisini "değerlerine sahip çıkmıyor" diye eleştirdiğini anlatarak, Trabzonspor'un en ufak değerine dahi sahip çıktıklarını belirtti.

Trabzonspor'un menfaatleri ve çıkarları için hiçbir şeyi gurur yapmadıklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Yarın da gitmem gerekiyorsa giderim. İyiki de gitmişim. Erkan'ın ailesini gördükten sonra öyle bir ailenin evladının da Trabzonspor'da oynaması gerekirdi. Onun geniş ailesinin içerisindeki Trabzonspor sevdasını gördüm. Gurur yaparsanız o zaman işte yapamazsınız" dedi.

Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe ile transfer konusunda bir yarış olup olmadığı yönündeki soruya da kimseyle yarış içinde olmadıklarını, amaçlarının Trabzonspor'a katkı sağlayacağına inandıkları oyuncuları transfer etmek olduğunu söyledi.

Talip oldukları oyuncuları isteyen başka takımların bulunduğuna vurgu yapan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'a katkı sağlayacağına inanıyorsak üçün beşin derdine bakmadan futbolcuyu Trabzonspor'a kazandırmaktır derdimiz. Camialar kendi prestijini göstermek için gücünü ortaya koymak zorunda" diye konuştu.

"Başarı için riski göze alacaksınız"
Hacıosmanoğlu, Trabzon'un hem şehir hem de futbol takımı olarak ülkede önemli bir yere sahip olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bunu yönetirken maddi ve manevi değerlerini de koruyarak yöneteceksiniz. Ekonomik boyutu var ama bazen de maneviyat öne çıkıyor. Eskiden söylerlerdi, 'İstanbul takımlarının talip olduğu oyuncuları Trabzonspor alamaz' diye. Öyle bir şey yok. Trabzonspor güçlü bir camia, istediği zaman istediğini yapar. Bunu yaparken de kulübün mali boyutunu da düşünmek zorundasınız ama başarı için de riski göze alacaksınız."

Hacıosmanoğlu, gazetecilerin "başka transfer yapacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine, takip ettikleri bazı oyuncuların bulunduğunu söyledi.

Hem sahada hem de ekonomik olarak Trabzonspor şartlarını sağladıkları zaman kulübe katmak istedikleri oyuncuların olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, bunları da teknik direktörün isteği doğrultusunda takıma katmaya çalışacaklarını anlattı.

"20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez"

Erkan Zengin de Trabzonspor'a imza attığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bundan sonra Trabzonspor için her şeyimi ortaya koyacağım. Belki 20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez. Konuşulanlar var. Bir sürü olaylar oldu. Ben çok fazla takip etmedim. İsveç'teydim. Eskişehir'den ayrılışım çok farklıydı, bunu kimse bilmez" dedi.

Eskişehir'de bulunun evini satarak İstanbul'a geldiğini dile getiren Zengin, oradan ayrılırken Trabzonspor'un transferde adının olmadığını söyledi.

Zengin, ayrılırken Eskişehirspor kulübü başkanının "gidebilirsin" demesi üzerine bir kulüple görüşmeye gittiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor yoktu. Bunun üzerine ben İsveç'e döndüm. Başkanımızın ve Ersun hocanın İsveç'e gelmesi bütün her şeyi bitirdi. Bundan sonra da Trabzonspor benim her şeyim. Bunu yürekten söylüyorum, buna inanabilirsiniz. Camiaya ve herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm futbolcular Trabzonspor için oynamak ister. Orada bir söz verilmişti, onu başkanımız tutmadı. Ben de ona göre açıklama yaptım ama burada olmaktan inanılmaz mutluyum. Bana bu kadar değer veren başkan ve hoca var. Bu saatten sonra ben her şeyi yaparım."

Erkan, 20 gündür İsveç'te eski takımı ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, teknik direktör Yanal'ın kendisine bir program hazırladığını ve bu program doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyledi.