Ve Drogba yuvasına döndü!

Video yükleniyor...

Didier Drogba, eski takımı Chelsea'ye geri döndü.

Galatasaray'da 1.5 sezon top koşturan Didier Drogba, Londra'ya geri döndü. Fildişili yıldız, Maviler ile 1 yıllığına anlaştı.

36 yaşındaki futbolcu, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, eski takımına dönme kararını kolay verdiğini ve Mourinho ile yeniden çalışma fırsatını geri çeviremeyeceğini söyledi.

Chelsea'de her zaman kendini evinde hissettiğini belirten yıldız futbolcu, "Kazanma arzum aynı ve bu takıma yardımcı olmak için fırsat kollayacağım. Kariyerimdeki yeni sayfa için heyecanlıyım" ifadesini kullandı.

Chelsea menajeri Jose Mourinho ise "Drogba geldi, çünkü Avrupa'daki en iyi forvetlerden birisi. Onu çok iyi tanıyorum. Chelsea için daha önce yaptığı şeyler, ona şu anda bir koruma sağlamayacak. Tarihi yeniden yazmak için geldiğine eminim" ifadelerini kullandı. Mourinho, daha önceki açıklamasında, Drogba'yı yeniden Chelsea'ye getirirken duygusal davranmadıklarını söylemişti.

Drogba, Chelsea formasıyla 3 Premier League, 1 Şampiyonlar Ligi, 4 FA Cup ve 2 Lig Kupası kaldırmıştı.

2004'ten 2012'ye kadar Mavi formayı terleten Drogba, Çin'deki 1 sezonluk Shanghai Shenhua macerasının ardından Galatasaray'a transfer olmuştu.