Ve Diego resmen Fenerbahçe'de

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, transferi için anlaştığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Diego, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen törende kendisini üç yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törende, kulüp üst yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz ile bazı yönetim kurulu üyeleri ve Diego'nun ailesi hazır bulundu.

Başkan Yıldırım, tören sonrası 10 numaralı çubuklu sarı-lacivertli formayı Diego'ya verdi ve beraber fotoğraf çektirdi.

Yeni transfer, törende yaptığı konuşmada Fenerbahçe ile daha önce de transfer için kontak kurduklarını, sonunda başardıklarını ifade ederek, "Çok mutluyum. Böyle büyük bir camiada olduğum için gurur duyuyorum" dedi.  

Başkan Yıldırım ise 2009'da Diego'nun ailesinin İstanbul'a geldiğini, Fenerbahçe'ye transferi için kendisiyle görüştüğünü ancak günün şartlarında maliyeti yüksek olduğu için transferin gerçekleşmediğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Diego 5 yıl sonra bugün burada. Diego Ribas'ı anlatmaya gerek yok. Bütün dünya onun oyunculuğunu, karakterini, her şeyini biliyor. Güçlü, kuvvetli bir aile olan takımımıza yeni bir fert geliyor. Bu takımla uyum içinde olacağını ve katkı yapacağını umuyor ve bekliyoruz. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. İnşallah uzun yıllar burada kalarak kulübe hizmet eder."

Diego, sarı-lacivertli takımda Alex de Souza'nın ayrılığından sonra kimseye verilmeyen 10 numaralı formayı giyecek.

Brezilyalı futbolcunun, maç başı ve primler dahil olmak üzere yıllık net 3,5 milyon avro ücret alacağı açıklanmıştı.

İmza töreninin ardından çocuğu Davi, Diego'ya koşarken, eşi Bruna da yanlarına gitti. Başkan Yıldırım ve aile beraber fotoğraf çektirdi.

"Alex ile farklı karakterlerde oyuncularız"

Takımın yeni transferi Diego, Fenerbahçe'de forma giyeceği pozisyonda daha önce Alex'in yer aldığı ve taraftarların kendisiyle ilgili beklenti içine gireceği ifade edilerek yöneltilen soru üzerine, şunları söyledi:

"Tabii ki de Alex çok kaliteli, büyük bir oyuncu. Burada da güzel bir geçmişi vardı. Karşılaştırmaya gelirsek, şu anda bunu karşılaştıramayız. İkimiz de iyi oyuncularız, herkes kendi tarihçesine bakacaktır. Ben de buradayım. Fenerbahçe'nin mutluluğu için elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe'ye katkıda bulunabilirsem çok mutlu olacağım. İkimiz de farklı karakterlerde oyuncularız. O yüzden bu kıyaslamayı yapabilmek mümkün değil."

Geçen sezon Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi macerasının ardından Fenerbahçe ile görüşmelerinin hızlandığını belirten Diego, "Burada olduğum için çok mutluyum. Allah'a da şükürler olsun ki buradayım ve Fenerbahçe'nin bir üyesiyim" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Yılmaz, İsviçre Federal Mahkemesi'nden olumlu bir sonuç çıkarsa Şampiyonlar Ligi için yeni transferlerin olup olmayacağı sorusunu, "Büyük bir heyecanla haberi bekliyoruz. Şahsen takımımızın yeterli olduğuna inanıyorum. Ama Şampiyonlar Ligi'ne katıldığımız takdirde yönetim kurulumuzun inisiyatifinde yeni transferler de olabilir" şeklinde yanıtladı.