"Van Persie'yi duymamazlıktan geliyoruz"

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le birlikte basın toplantısına katılan milli oyuncular Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi inançlı konuştular.

Milli takım kadrosunda bulunmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Cenk Tosun, "Bu duyguyu daha önce de yaşamıştım. Kimsenin emekleri görmezden gelinmiyor. Çağrılmadığım zamanlar da oldu ama demek ki yeterince çalışmıyordum. Beni tekrar bu takımın bir parçası yaptığı için hocama teşekkür ediyorum" dedi.

Hollandalı oyuncu Robin van Persie'nin, Türkiye'nin puan kaybedeceğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Cenk, "Biz açıkçası fazla bu konuyu konuşmadık. Biz onların konuştuklarına değil, öncelikle kendi işimize bakıyoruz. Yarınki maç önemli. Üç puandan başka bir şey de düşünmüyoruz. Van Persie'nin açıklamalarını da duymamazlıktan geliyoruz" diye konuştu.

Cenk, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 geriden gelip 3-2 yendiği maçla ilgili olarak da, "O zaman ağabeylerimizi televizyondan izliyorduk. Maçlardan sonra sokaklara dökülüyor, okula gidip arkadaşlarımıza hava atıyorduk. Anlatırken yine heyecanlanıyorum. Bu kez inşallah geriye düşmeden 3 puanı almak nasip olur" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu Okay Yokuşlu ise, yarınki maç öncesi çok heyecanlı ve sabırsız olduğunu aktararak, "Yarın bizi önemli bir maç bekliyor. Önümüzde iki kritik maç var ve bu zorlu karşılaşmalarda bana güvenip yer verdiği için Fatih hocama teşekkür ediyorum. İnşallah yarın Çek Cumhuriyeti karşısında istediğimiz mücadeleyi verir, iyi bir sonuç alırız" şeklinde konuştu. 

Okay, Van Persie'nin açıklaması hakkında, "Biz kendimize bakmalıyız. Önde olan biziz, geriden gelen ise onlar. Yaptığı açıklama kendisini bağlar" değerlendirmesinde bulunurken, 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki 3-2'lik galibiyet için de "Dürüst olmak gerekirse, aklıma o maç gelmişti. İnşallah biz de böyle büyük bir gurur yaşatabiliriz. O zaman izlerken çok heyecanlanmıştık. Şimdi bu kadronun içindeyiz ve aynı heyecanı yaşatabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.