"Van Persie de gelmek istiyor!"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt, önemli açıklamalar yaptı.

Avusturya'da devam eden kamp sırasında basın mensuplarını sorularına yanıtlayan Kuyt, sarı lacivertli formayla önemli başarılar elde etmek istediğini söyledi. Hollandalı yıldız, Galatasaray derbisini dört gözle beklediğini söylerken, vatandaşı Van Persie ile ilgili de çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, ''Fenerbahçe'de olmaktan çok mutluyum. Hedefim, takımın bir parçası olarak başarısına katkı sunmaktır'' dedi.

Sezona hazırlık çalışmalarının ikinci etabını Avusturya'nın Bad Erlach bölgesinde sürdüren Fenerbahçe bölgedeki futbol sahasında sabah saatlerinde 1.5 saat kadar çalıştı.

Çalışmanın ardından basına açıklama yapan yeni transfer Dirk Kuyt, Liverpool'da altı yıl futbol oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geldiğini belirterek, ''Liverpool İngiltere'de ne denli ünlüyse Fenerbahçe'de Türkiye'de aynı derecede büyük ve ünlü bir kulüp. Fenerbahçe'ye gelmekten çok mutluyum'' diye konuştu.

Fenerbahçe'de başta kaptan Alex olmak üzere tüm futbolcular ve yönetim kadrosu tarafından ''çok sıcak karşılandığını'' vurgulayan Kuyt, bir soru üzerine, kariyeri boyunca hep ileri uçta oynadığını, ancak kendisine başka bir mevkide görev verilmesi halinde bu mevkilerde de oynayabileceğini söyledi.

Takımda şu anda ''sağ tarafta'' oynadığını ifade eden Kuyt, ''Ama, hoca beni başka bir pozisyonda görevlendirirse ben orada da oynarım. Özetlemek gerekirse ben ileri uç oyuncusuyum'' dedi.

Fenerbahçe'nin fanatik taraftarları olduğu anımsatılan Kuyt, Liverpool'da da fanatik taraftarlar olduğunu hatırlatarak, ''Ben hayatımda her zaman doğru duygularla yaşadım. Hem futbol, hem de özel hayatımda hep doğru duygularla yaşadım. Taraftarların bize gösterdiği ilgi beni kulübe bağlayan doğru duygulardır'' diye konuştu.

Kuyt, takımda hangi oyuncuları beğendiğine ilişkin soru üzerine, ''Şu anda isim verip takım arkadaşlarıma haksızlık etmek istemem'' cevabını verdi. Kuyt, ''Geldiğinden beri kaptan Alex başta olmak üzere tüm takım arkadaşlarının kendisini çok sıcak karşıladıklarını'' yineleyerek, ''Hep birlikte çalışarak Fenerbahçe'nin başarıya ulaşmasını sağlayabileceklerini'' söyledi.

Futbol yaşamında ''her zaman kalitesini yükseltmek için çalıştığını'' ifade eden Kuyt, bir soru üzerine, ''Liverpool'da oynarken Manchester'e nasıl gol attıysam burada da Galatasaray'a aynı şekilde gol atacağım'' dedi.

Dirk Kuyt, giydiği forma için belli bir numara bekletintisi olup olmadığının sorulmasına karşılık, 'Şu anda kesin bir kararım yok. Belirlediğimde sizinle paylaşırım'' diye konuştu.