"Van Persie doğru bir karar verdi"

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın teknik direktörü Louis van Gaal, Fenerbahçe'ye transfer olan vatandaşı ve eski oyuncusu Robin van Persie'nin doğru bir karar verdiğine inandığını söyledi.

Manchester United'ın kamp çalışmaları için bulunduğu ABD'nin Seattle kentinde basın toplantısı düzenleyen 63 yaşındaki Hollandalı teknik adam, Fenerbahçe'ye transfer olan Robin van Persie ile İspanyol kaleci Victor Valdes hakkında açıklamalarda bulundu.

Van Persie'yle birlikte golf oynadıktan sonra, oyuncunun Manchester United'daki geleceğini konuştuklarını aktaran Van Gaal, "Çok iyi bir karar verdiğini düşünüyorum. Her karar zordur. Dirk Kuyt için Fenerbahçe'yi izledim ve orada her zaman çok sıcak karşılandım. Kulüpteki sıcak dostluk ortamında bulunmayı seveceğini düşünüyorum. Mesaj attım ve iyi dileklerimi gönderdim" ifadelerini kullandı.

Valdes'e kapıyı gösterdi
Louis van Gaal, İspanyol kalecisi Victor Valdes'i artık takımda düşünmediğini net ifadelerle vurguladı.

Valdes'in geçen yıl ikinci takımda oynamayı kabul etmediğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, kendisine yardım etmeye çalıştığını ancak İspanyol kalecinin kalitesini artık başka bir kulüpte gösterebileceğini söyleyerek, "Bazı kuralları takip etmek istemezseniz, bunun tek sonucu vardır. O da kapının dışı. Büyük hayal kırıklığı. Rehabilite olması için fırsat tanıdık ancak bu olmadı. Hull City karşısında ona forma verdim çünkü yardım etmek istedim. Artık kalitesini başka bir kulüpte gösterebilir" diye konuştu.

2002-2014 yılları arasında Barcelona forma giyen 33 yaşındaki Valdes, geçen sezon başında "Kırmızı Şeytanlar"a transfer oldu ancak ligde sadece Arsenal ve Hull City maçlarında oynama şansı bulabildi.