Unutursak kalbimiz kurusun

Video yükleniyor...

Futbol sahalarından tribünlere kadar, pek çok fair play görüntüsüne şahit oluyoruz. Tüm bu anlar, dünya futbol tarihinin en değerli sayfalarına işleniyor.

Spor Toto Süper Lig’in 2014-2015 sezonu da centilmenlik açısından adını taşıdığı Süleyman Seba’ya yakışır görüntülere sahne oluyor. 24. haftada yaşanan bir olay ise yıllarca gururla anacağımız bir an olarak tarihe geçti.

Torku Konyaspor, Kasımpaşa’yı ağırlıyor. Maçın xx dakikasında Ryan Babel yere düşüyor ve Konyasporlu futbolcular topu bırakıyor. Ancak topu önünde bulan Ryan Donk, kaleye vuruyor ve aşırtma vuruş fileleri görüyor. Hakem gol kararı veriyor.

Kasımpaşa teknik direktörü Şota Arveladze, Donk’u yanına çağırıp gol yemelerini söylüyor. Başlama vuruşunu yapan Hasan Kabze topla kaleye kadar ilerliyor ve kalecinin boş bıraktığı çizgiden topu geçiriyor.

Kusursuz bir fair play gol örneği…

Neden kusursuz diye düşünebilirsiniz… Çünkü böylesi anlarda ilginç görüntülere de sahne olabiliyor.

Biraz geçmişe yolculuk yapalım…
Yıl 2012… Çanakkale 18 Mart Stadı, Spor Toto 3. Lig 3. Grup maçında Dardanelspor, Erzurum BŞB’yi konuk ediyor. Durum 1-0 ev sahibi lehine… Dakikalar 37’yi gösterirken, Dardanelli Taner yerde kalıyor. Centilmen rakip Erzurumlu futbolcular topu taca atıyorlar. Centilmenlik gereği İlhan Faruk topu Erzurum BB kalecisi Metin’e gönderiyor… Ancak top kaleyi buluyor ve hakem gol kararı veriyor.

Dardanel teknik direktörü oyuncularına, gol yemeleri talimatını veriyor.

Erzurumlu futbolcular rakip oyuncuların arasından geçerek kaleye kadar gidiyorlar, Centilmen Dardanel futbolcuları kıpırdamıyorlar.

Ancak o da ne? Top auta gidiyor…

Dardanelli futbolcular kesin kararlılar, gol yiyecekler… Ama nasıl?
Kaleci Volkan aut atışını, Erzurumlu adaşının önüne doğru atıyor. Top ağlarda, gol…

Hayır, diyor hakem, değil, Erzurumlu Volkan rakip ceza sahasında, gol geçersiz…

Volkan bu kez Erzurum BB’li rakibine pas olarak kullanıyor, hakem olmaz diyor…

Topu bir kez daha oyuna sona Çanakkale ekibi kalecisi Volkan Tezcan, ceza sahası dışında bekleyen takım arkadaşı Fatih’e atıyor, fatih kaleye gönderiyor…

Futbolcuların gözü hakemde… Soruyorlar, “Bu da mı gol değil hocam, bu da mı gol değil…”

Sadri Alışık filminden hakim sahnesi, Alışık “bu da mı gol değil” diyor, hakim “gol” diyor…

Fair Play gollerinin bir başka unutulmaz örneği yine 2012’de bu kez Norveç’ten…

Lillestrom ve Brann, acil puana ihtiyacı olan iki takım… İkinci yarıya Brann’ın 3-2’lik üstünlüğü ile giriliyor. 49. dakikada Lillestromlü oyuncu sakatlanınca Brann oyuncusu Erik Mjelde topu rakip kaleci Magnusson’a gönderiyor ancak aşırtma vuruş kale ağlarında son buluyor.

Hakemin gol kararının ardından Brann’lı oyuncular kendi aralarında Lillstrom’ün gol atmasına izin vermeyi kararlaştırıyorlar. Ancak kaleci Leciejewski arkadaşlarının bu kararına karşı çıkıyor. Tüm rakip futbolcuların arasından rahatlıkla geçen Björn Sigurdarson’un golüne engel olmak istese de başarılı olamıyor…

Fair Play golleri, dünya futbolunda çok nadir görülen görüntüler ve Konyaspor-Kasımpaşa maçındaki anın kusursuzluğu, ligimizin gururla taşıyacağı bir an olarak kalbimizde hep yerini koruyacak.