Galatasaray tarihine damga vurmuş 12 efsane forma

Galatasaray tarihine damga vurmuş 12 efsane forma
Galatasaray'ın 111 yıllık tarihinde bir çok unutulmaz başarı yer aldı. Süper Lig şampiyonluklarından UEFA Kupası'na ve Süper Kupa'ya uzanan zaferler serisinde sarı kırmızılılar hangi unutulmaz formaları giydi hiç merak ettiniz mi?
İşte Galatasaray'ın dönüm noktalarında giydiği formalar...

1-UEFA Kupası'ndaki beyaz forma




O efsanevi Arsenal karşılaşmasında atılan her penaltının ayrı bir yeri var. Taffarel’in her topa uçuşunda bir taraftarın nefesi var. İşte tam o anlarda, Galatasaray beyaz formasıyla sahadaydı. Sahaya yüreğini koydu, UEFA Kupasını evine getirdi.

2-Süper Kupa'daki çubuklu forma



Bir Galatasaraylının asla unutmayacağı anlardan biri Jardel’in Real Madrid’e attığı altın goldür. İşte tam o golde, Galatasaray takımına çubuklu forma eşlik ediyordu.

3-3.yıldızın kazanıldığı kırmızı forma



2001-2002 sezonundaki ana forma kırmızıydı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle umutsuz başlanan sezon sonunda tarihe geçen bir başarı gelmişti.

4. Hagi’nin Monaco’ya attığı efsane goldeki füme forma



2000-2001 sezonundaki ilk Şampiyonlar Ligi maçı tarihin en güzel gollerinden birine sahne olurken, kahraman Hagi'nin sırtında füme forma vardı.

5- 4.Yıldızın Şansı 3 Parçalı Forma



Galatasaray'ın parçalı geleneğinde değişikliğe gittiği 2014-2015 sezonu her şeyiyle farklıydı. 2 hoca, 3 yönetimle gelen 4. yıldızda sarı kırmızlıların sırtında 3 parçalı forma vardı.

6-Drogba’nın Real Madrid’e attığı topuk golündeki parçalı forma



Galatasaraylıların unutamayacağı parçalılardan biri... 2012-13 sezonunun en unutulmaz maçı. Drogba, Mourinho'nun Real Madrid'ine korku dolu 20 dakika yaşatacak golü atarken bu parçalı sırtındaydı.

7- 100. yıla özel efsanevi parçalı forma



100. yıl için üretilen forma. Her taraftar için unutulmaz bir forma, koleksiyonerler için bir hazine...

8- Galatasaray – Neuchatel maçındaki beyaz forma


Avrupa fatihi olma yolundaki ilk efsanevi maç olan Neuchatel karşılaşmasında sarı kırmızılıların sırtında bu forma vardı.

9- Arif’in Manchester’a attığı goldeki sarı forma


90'lı yıllardaki sarı forma geleneğini başlatan forma!.. Ayrıca bu golü arayanların internetin derinliklerinde kaybolmuşluğu da vardır.

10-Ali Sami Yen’e veda forması


Galatasaraylılar Ali Sami Yen’den gözyaşlarıyla ayrılıp yeni evi TT Arena’ya geçerken üstlerinde bu forma vardı.

11- Şükrü Saracoğlu’nda alınan şampiyonluktaki parçalı forma


Galatasaraylılar için tarihin en anlamlı anlarından biri kuşkusuz Şükrü Saracoğlu'nda kazanılan şampiyonluktu. Bu maçta giyilen parçalı forma da tabii ki tarihteki yerini alacaktı.

12-Metin Oktay'ın parçalısı



Sonraki yıllarda her formaya anlam katacak, Galatasaray taraftarının her yeni formada bir yerinden parça arayacağı unutulmaz forma. Galatasaray forması denince akla ilk gelen; Metin Oktay parçalısı...


2016-17 yeni sezon forması


Tasarım ve inovasyon markası Nef, toplam tutarı 52,5 Milyon TL’yi bulan 2+1 sponsorluk anlaşmasıyla Galatasaray Futbol Takımı’nın ana sponsoru oldu.

Gayrimenkul sektörüne yenilikçi konseptleriyle farklı bir boyut kazandıran Nef, Galatasaray’a hem Türkiye Süper Ligi’nde hem de yurt dışında destek verecek.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de “Nef’i tercih etmemizin en önemli nedeni ideallerimizin ve hedeflerimizin aynı paydada buluşması. Ortak noktamız başarı. Global hedeflere ve başarılara yürüyen markalarla gerçekleştireceğimiz tüm iş ortaklıkları hem kulübümüzün gerek saha içi gerekse saha dışında başarılı olmasına, hem de dünya vitrinine yeni yeni Türk markalarının çıkmasına katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki Nef, sadece altı yılda kat ettiği hızlı mesafeyi Galatasaray’ın formasında yer alarak çok daha ilerilere taşıyacaktır.” diye konuştu.

Son iki yıldır sektörün lideri olan Nef,  gelecek 5 yıl içinde New York, Chicago, Londra ve Berlin gibi ABD ve Avrupa’nın önemli 10 metropolünde yer almayı hedefliyor.  Bugüne kadar İstanbul’da 24 proje hayata geçiren şirket, 2015 yılında aldığı 19 ulusal ve uluslararası ödülle de dikkat çekiyor.