Umut Gündoğan resmen G.Birliği'nde

Umut Gündoğan resmen G.Birliği'nde
Gençlerbirliği, Belçika'nın Anderlecht takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Umut Gündoğan ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde yapılan imza törenine katılan basın sözcüsü Muammer Akyüz, Gençlerbirliği geleneğine uygun olarak genç bir gurbetçiyi renklerine bağladıklarını belirterek, "Umut 17 yaşında olmasına rağmen Belçika Genç Milli Takımı'nda ve Anderlecht'te forma giyiyor. Ben inanıyorum ki Gençlerbirliği A takımında da yer bulacaktır" dedi.

Gençlerbirliği'nin transfer sezonunun 12 ay sürdüğünü ifade eden Akyüz, "Biz futbolcu takibini lig boyunca yapıyoruz. Yapımıza uygun futbolcuları bulunca da transfer ediyoruz. Bu nedenle de Gençlerbirliği'nin transferi sezon boyunca devam ediyor" diye konuştu.

Muammer Akyüz, cumartesi günü yapacakları Bursaspor maçıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Bursaspor'un başında Bülent hoca bulunuyor. Bülent Korkmaz daha önce bizde çalıştı. Bu nedenle takımı ve kulübü iyi bilen bir hoca. Sezona UEFA Kupası hedefiyle başladığımız için bizim de sahamızda puan kaybetmeye niyetimiz yok. Bursaspor maçından da galibiyetle ayrılacağımıza ve hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum."

Umut Gündoğan da imza töreninde yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'ne 4 yıllık imza atmaktan memnun olduğu belirterek, "Bundan sonraki tüm çabamı Gençlerbirliği için harcayacağım. Bu takımda uzun süre forma giyeceğim için mutluyum" dedi.
Bir gazetecinin, "Türkiye'den başka bir kulüpten teklif aldınız mı" sorusuna Umut, "Geçen sezon Vestel Manisaspor'dan teklif almıştım, ancak Türkiye'ye gelmeyi hiç istemediğim için bu teklifi kabul etmemiştim. Bu sene de menajerimin beni ikna etmesi neticesinde Gençlerbirliği'ne geldim" yanıtını verdi.

BREZİLYALI KAHE GELİYOR
Bu arada, gol yollarında sıkıntı çektiklerini belirten Muammer Akyüz, Almanya'nın 2. lig takımlarından Borussia Mönchengladbach'da forma giyen 25 yaşındaki Brezilyalı golcü Kahe'nin bugün öğleden sonra Ankara'ya geleceğini ve bu futbolcuyla yarın ya da bir sonraki gün 2 yıllık sözleşme imzalayacaklarını söyledi.