"Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var"

"Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var"
PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, 3 Nisan Pazar günü oynanacak Boluspor-Kardemir Karabükspor maçına ilişkin "Maçtaki bütün sloganlarımız terörü lanetleme şeklinde olacak." dedi.

Tankut, kulüp binasında taraftar dernek başkanlarıyla birlikte yaptığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karşılaşmayla ilgili olarak, Bolu İl Güvenlik Kurulunun olası bir olaya karşı Karabük'ten gelecek taraftarların kente alınmaması yönünde karar aldığını ve ardından söz konusu kararın geri çekildiğini anımsattı.

Terör olayları ile ülkenin bir süreçten geçtiğini, Bolu'da oynayacakları maçta olası olumsuz olayların yaşanmaması adına her iki ilin yetkililerinin toplantılar yaparak görüştüklerini anlatan Tankut, "Ülkemizin dünden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Yurdumuzun bir çok yerinde terör hadiseleri oluyor. Dışarıdan bu işi çok ciddi bir şekilde kaşıyorlar. Ülkemizin birliği, dirliği açısından arz ettiği önem ve birilerine fırsat vermememiz gerektiği için bu spor müsabakasında o gün her iki takımın taraftarları olarak hep birlikte terörü lanetleyen sloganlar atılacak. Bunun için toplantılar yapıyoruz. Maçtaki bütün sloganlarımız terörü lanetleme şeklinde olacak." diye konuştu.

Mavi Ataş Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Ünlü ise, Bolu'ya sadece takımı desteklemeye gideceklerini, hiçbir olaya karışmayacaklarına söz verdiklerini kaydetti.