Beşiktaş'tan UEFA'ya güvenlik başvurusu!

Video yükleniyor...

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Asteras ile yarın yapacağı maç için Yunanistan'a geldi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ile futbol A takımından sorumlu yönetici Mete Vardar'ın da aralarında bulunduğu siyah-beyazlı kafileyi taşıyan uçak, karşılaşmanın oynanacağı Tripolis şehrine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Kalamata Havalimanı'na indi.

Siyah-beyazlı takımı Asteras Kulübü'nün yöneticileri karşıladı. Kalamata'nın yerel kıyafetlerini giyen iki Yunan vatandaşı da teknik direktör Slaven Bilic ve futbolcularla fotoğraf çektirdi. Siyah-beyazlı kafile, daha sonra otobüsle polis eskortu eşliğinde Tripolis'te kalacağı otele gitti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve bir futbolcu akşam saatlerinde karşılaşmanın oynanacağı Theodoros Kolokotronis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Çebi: "Gruptan birinci çıkmak istiyoruz"
Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldıkları C Grubu'nu birinci sırada bitirmek istediklerini söyledi.

Çebi, çok sıkı bir maç programından geçtiklerini dile getirerek, "Takımın yorgunlukları olacak. İnşallah bunları aşabiliriz. Tek tedirginliğim seyahatler ve üst üste maçlar. Rakiplerinizi küçümsemeyeceksiniz. Artık hepsi bilinçli ve gayretli oynuyor. Asteras'ı Türkiye'de rahat yenecekken berabere kaldık. Asteras'ı ve Tottenham'ı yenerek gruptan birinci çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko Ivkovic'in ölümünü protesto etmek için Olympiakos taraftarlarının sosyal medyadan maça gelmek için çağrı yaptığının belirtilmesi üzerine Çebi, şunları kaydetti:

"UEFA'ya tedbirlerini artırmaları yönünde hassasiyet göstermelerini ilettik. Pek bir sorun olacağını düşünmüyorum. Spor kardeşliktir. Türkiye'de olması üzüntü verici. Bunların sona ermesi lazım. Herkesi sakinliğe davet ediyorum. Olmaması gerekiyoren bir olaydı. Burada böyle bir şeyle karşılaşacağımızı düşünmüyoruz. Biz herkesle kardeşiz. Beşiktaş'ın yapısı belli. Dünya çapında da sevilen bir takımız."