UEFA'dan sert uyarı!

UEFA'dan sert uyarı!
UEFA, sportif rekabette temel prensiplerinin "bütünlük" olduğunu hatırlatarak, Chelsea'nin, Atletico Madrid'de kiralık oynayan Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois'ya, sözleşmesindeki "Olası bir Avrupa kupası maçında Chelsea'ye karşı oynayamaz" maddesi gereği sahaya çıkmasına izin vermemesi durumunda yaptırım uygulanacağını açıkladı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, yarışma ve disiplin yönetmeliklerinin "kulüplerin, kadrosunda barındırdığı oyuncularla ilgili diğer kulüpleri etki altına alamayacağını" açıkça ortaya koyduğu belirtildi.

Atletico Madrid kalecisi Courtois hakkında çıkan haberler sonrası pozisyonunu bir kez daha göstermeye gerek duyduğunu bildiren UEFA, Şampiyonlar Ligi ve disiplin yönetmeliklerinin, "kulüplerin, diğer kulüplere 'bir oyuncunun maça çıkması ya da çıkmaması' konusunda baskı girişiminde bulunmasını bile" kesin surette yasakladığı uyarısını yaptı.

UEFA'nın bir organizasyonu söz konusuysa "iki kulüp arasında yapılan anlaşma"nın, "geçersiz, yok hükmünde ve uygulanamaz" olduğu ve bunu ihlal eden herhangi bir girişim karşısında, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Disiplin Yönetmeliği gereğince yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamanın eşleşme öncesinde gelmesi dikkati çekti

UEFA'nın açıklamayı, Atletico Madrid ile Chelsea'nin eşleştiği Şampiyonlar Ligi kura çekiminden yaklaşık 1 saat 15 dakika önce yapması dikkati çekti.

Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi yarı final çekimi, TSİ 13.00'te başladı. Önce Avrupa Ligi yarı final çekilişi gerçekleşti, onu takiben yaklaşık TSİ 13.30'da ise Şampiyonlar Ligi'ndeki eşleşmeler belli oldu. UEFA ise açıklamayı, uefa.org üzerinden saat TSİ 12.15'te yaptı.

Atletico Madrid'in, Barcelona'yı eleyip "Devler Ligi"nde yarı finale çıkmasının ardından Chelsea'den kiralık alınan Courtois'nın sözleşmesinde "Olası bir Avrupa kupası maçında Chelsea'ye karşı oynayamaz" diye bir maddenin olduğu ortaya çıkmıştı.

Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, sözleşmedeki maddeyi doğrulayarak, yarı finalde Chelsea ile eşleşmeleri halinde Courtois'yı oynatabilmek için İngiliz kulübüyle tekrar masaya oturacaklarını bildirmişti.

Bu sezon Atletico Madrid'in en iyi futbolcularından biri olan, birçok maçta takımını yenilmekten kurtaran Courtois'nın oynamaması, kulübü için büyük eksik olacak ancak sözleşmenin çiğnenmesi halinde de ödenecek tazminatın yüksek olduğu belirtiliyor.