UEFA'dan Şampiyonlar Ligi'ne katılana servet

UEFA'dan Şampiyonlar Ligi'ne katılana servet
UEFA, 2015-18 sezonları arasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımlara ödenecek para miktarlarını açıkladı. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı düşünülürse toplamda 52 milyon Euro kazanabilecek.

2015-2018 yılları arasında uygulanacak yeni sistemde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılım kulüplere 12 milyon euro getirecek. Ayrıca her galibiyete 1.5 milyon euro, her beraberliğe de 500 bin euro verilecek.

Son 16'ya kalan kulüpler 5.5 milyon euro, çeyrek final 6 milyon euro, yarı final ise 7 milyon euroluk bir gelir getirecek. Kulüpler finalin kazanılması halinde 15 milyon euro, ikinci olunması durumunda ise 10 milyon euro kazanmış olacak. Ayrıca UEFA Super Kupası'nı kazanan takım 4 milyon euro, ikinci olan takım da 3 milyon euro gibi önemli bir miktarı kasasına koymuş olacak.

Bu sistemle bir takımın finale kadar gelmesiyle kazanabileceği miktar tam 54.5 milyon euroya çıkabilecek.

Ayruca UEFA'nın yeni sistemiyle kulüplerin televizyon gelirlerinde de artış yaşanacak. UEFA Avrupa Ligi gelirleri de yeniden düzenlenirken, yeni sistemde gruplara kalmak 2.4 milyon euro, son 32 takım arasına girmek 500 bin euro, son 16 arasına girmek 750 bin euro kazandıracak. Çeyrek finale çıkan takıma 1 milyon euro, yarı finale çıkan takıma ise 1.5 milyon euro verilecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı kazanan kulüp kasasına tam 6.5 milyon euro koyarken, ikinci olan 3.5 milyon euro kazanmış olacak. Ayrıca Avrupa Ligi'nde galibiyete 360 bin euro, beraberliğe ise 120 bin euro verilecek.