UEFA'dan Fenerbahçe'ye iyi haber!

UEFA'dan Fenerbahçe'ye iyi haber!
Fenerbahçe Kulübü, Brezilya Milli Takımı'nda yapılan doping testinde ilk numunesi pozitif çıkan Shakhtar Donetskli futbolcu Fred hakkında UEFA'ya resmi başvuru yaptı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada forma giyen Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile Copa America'da mücadele ettiği sırada verdiği ilk doping numunesinin pozitif çıkmasıyla ilgili UEFA'ya başvuruda bulundu.

Karşılaşmadan sonra UEFA'yla konuşan sarı-lacivertli yetkililer, hukuk kurulu aracılığıyla UEFA'ya resmen müracaat etti. 

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

"Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasında forma giyen, Brezilya ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yapılan doping testlerinin A numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı iddia edilen rakip takım oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na kulübümüzün yaptığı başvuru UEFA tarafından gündeme alınmıştır. UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 3 Ağustos'ta değerlendirmeye alacağını Shakhtar Donetsk ve kulübümüze bildirmiştir."