Tutkumuz bu yüzden futbol!

Video yükleniyor...

Güney Afrika ile hazırlık maçı yapan Brezilya milli takımı, karşılaşmayı 5-0 kazanırken, son yıllarda ülke futbolunun yetiştirdiği en parlak yıldızlardan biri olan Neymar da hat-trick yaparak maça damgasını vurdu.
Maç bitti, Neymar karşılaşmaya damga vurmaya devam etti...

Hakemin son düdüğünün ardından sahaya küçük bir çocuk girdi. Belki de tek isteği futbolculardan bir forma alabilmekti. Ancak stattaki güvenlik görevlileri, çocuğun etrafını sarıp, deyim yerindeyse karga tulumba sahadan çıkartmaya kalktılar.
İşte tam o sırada Neymar ortaya çıktı, şık bir çalımla, güvenlik görevlileri daha ne olduğunu anlamadan çocuğu kalabalığın arasından çekip aldı.

Brezilya Milli Takımının futbolcularının ellerinin üzerinde havalara atılan ufaklık, Neymar ile birlikte David Luiz'e poz verdi, fotoğraf çektirdi.

Neymar da Silva Santos Junior, henüz 22 yaşında... Dünya futboluna, ülkesinin milli takımına, giydiği tüm formalara, akıllara kazınacak performanslarla hizmet edeceği uzun yılları var önünde...

Ama Neymar, ömrünün son gününe kadar, Güney Afrikalı 7 yaşındaki bir çocuk için, Johannesburg'daki Soccer City Stadı'ndaki 5 mart 2014 akşamını, hayatının en unutulmaz birkaç dakikası haline getirdiği o anlarla hatırlanacak.

5 Mart 2014, Neymar'ın kariyer istatistiklerine, milli takım formasıyla attığı 3 gol olarak yazılacak... O gecenin gerçek hikayesi ise hafızalarda kalacak.

Futbol, istatistikler, rakamlar, galibiyet ve mağlubiyetler  değil, insanların yazdıkları hikayelerdir.  Tutkumuz işte bu yüzden futboldur...