Türkiye'ye gelecek mi? Resmi açıklama geldi!

Türkiye'ye gelecek mi? Resmi açıklama geldi!
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'in (PSG) Katarlı başkanı Nasır el-Halifi, hakkında transfer iddiaları çıkan İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'in gelecek sezon takımda kalacağını söyledi.

El-Halifi, Fransız Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, ligde oynadıkları Bordeaux maçında hakeme ve Fransa'ya yönelik hakaret içerikli sözler kullanan Ibrahimovic hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Sporla siyasetin birbirine karıştırıldığını dile getiren el-Halifi, "Ibrahimovic gelecek sezon kesinlikle bizimle olacak. Ona yönelik eleştirileri doğru bulmuyorum. Unutmamalı ki kulübümüze ve Fransız futboluna çok büyük katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Laurent Blanc'ın da eleştirilerden payını aldığını hatırlatan el-Halifi, "Laurent Blanc, gelecek sezon elbette takımı çalıştıracak. Ona yapılan muamele nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Kendisi 1998 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyon olmuştu. Ayrıca Bordeaux'da iyi bir sezon geçirdi ve milli takımla iyi sonuçlar aldı. Bizimle de mükemmel bir çalışması var" değerlendirmesinde bulundu.

Ligue 1'de 15 Mart'ta deplasmanda 3-2 kaybettikleri Bordeaux maçının ardından görüntülenen Ibrahimovic küfürlü ifadeler kullanarak, "15 yıllık futbol kariyerimde böyle bir hakem görmedim. Böylesi bir ülke PSG'yi hak etmiyor" yorumunu yapmıştı. Görüntülerin yayınlanması sonrası aldığı tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Ibrahimovic, kullandığı ifadelerde Fransa'yı ve Fransızları hedef almadığını savunmuştu.

Ibrahimovic'in, PSG ile 2015-16 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.