Onlar samba yaptı, biz izledik!

Onlar samba yaptı, biz izledik!





A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda dünya devi Brezilya'yı ağırladı. 
 
Karşılaşma 4-0 Brezilya üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren futbol severler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerini doldurdu. Türkiye-Brezilya mücadelesiyle beraber, futbol severler bu sezon ilk kez bir maçta tribünleri bu seviyede doldurmuş oldu. Karşılaşmanın biletlerine büyük ilgi gösteren ve maç gününe kadar büyük çoğunluğunu tüketen futbol severler için, kalan az sayıdaki bilet, maç başlayana kadar stat gişelerinden satıldı. Tribün koltuklarının büyük bölümüne Türk bayrakları konuldu. Taraftarların tribünlerde çalınan şarkılar eşliğinde dalgalandırdıkları ay-yıldızlı bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat karşılaşmayı protokol tribününde beraber izledi. Türkiye'de forma giyen çok sayıda Brezilyalı futbolcu da maçı stattan seyretti.

- 58 yıl sonra karşı karşıya geldiler

A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı.
En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu.

Türk futbol severler ay-yıldızlı oyuncuların yanı sıra, Brezilya Milli Takımı'nın dünyaca ünlü isimlerine de sevgi gösterilerinde bulundu. Takım kadroları okunurken, Neymar'ın ismi duyurulduğunda, Barcelonalı yıldız oyuncuya tezahürat yaptılar. TFF'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda kurumdan çocuk ve sporcu, milli maçta tribünde yer aldı. Yaklaşık 500 konuk arasında, Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nden gelen davetlilerin yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü şehit çocukları ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'ndan gelen çocuklar yer aldı.

Türkiye, karşılaşmanın başında oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Maçın başında Brezilya yarı sahasında çoğalmakta zorluk çeken ay yıldızlılar, 20. dakikada Neymar'ın golüyle yenik duruma düştü. Semih Kaya'nın 24. dakikada kendi kalesine attığı golle fark ikiye çıktı. Milliler bu dakikadan sonra rakip yarı sahada daha fazla topla oynamaya başladı. Kaleye ilk şutunu 30. dakikada Arda Turan'ın ayağından çeken milliler, Mevlüt Erdinç'in kafa vuruşuyla da gole yaklaştı ancak devrenin sonunda kalesinde bir gol daha gördü. Milliler, Willian'ın 44. dakikada attığı golle ilk yarıyı 3-0 yenik kapattı. 3. dakika Danilo'nun ceza sahasının dışından sağ çaprazdan vurduğu sert şutta, top İsmail Köybaşı'na çarparak direğin dibinden kornere gitti. 9. dakikada soldan ceza sahasına girmeden Oscar'ın yaptığı sert vuruşta, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti. 17. dakikada Hamit Altıntop'un hatalı geri pasında topu kapan Neymar, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Volkan'ı çalımlayan Neymar'ın açısı daralınca, araya giren savunma oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. 19. dakikada Neymar'ın kaleyi cepheden gören bir noktadan kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 20. dakikada Brezilya öne geçti. Fernandinho, kendi yarı sahasından savunma arkasına attığı uzun topla Neymar'ı buluşturdu. Topu göğsüyle önüne indiren Neymar, ceza sahasına girerek şık bir vuruşla topu Volkan'ın yanından ağlarla buluşturdu: 0-1. 24. dakikada fark iki çıktı. Danilo'nun sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Semih Kaya, ters bir dokunuş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-2. 30. dakikada Arda Turan'ın ceza yayının sol tarafından yaptığı şık vuruşta, kaleci Diego Alves topu son anda kornere tokatladı. 33. dakikada Hamit Altıntop'un soldan ceza sahasına ortasında, Mevlüt Erdinç'in yaptığı kafa vuruşunda top direğin dibinde dışarı çıktı. 41. dakikada sağdan ceza sahasına giren Willian'ın orta şut karışımı vuruşunda, ön direkte Neymar, arka direkte de Oscar dokunamayınca meşin yuvarlak taca çıktı. 44. dakikada Neymar'ın hızla ceza sahasına getirdiği top savunmayla yaptığı ikili mücadele sonunda Willian'ın önünde kaldı. Willian'ın bekletmeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-3. 

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 3-0'lık Brezilya üstünlüğüyle gittiler. Maçın ikinci yarısında da takımlar karşılıklı pozisyonlar buldu. 60. dakikada dünyaca ünlü yıldız Neymar sahneye bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-0'a getirdi. 

Golden sonra da iki takım çeşitli pozisyonlar bulsa da maçta başka gol olmadı ve karşılaşmayı 4-0 Brezilya kazandı.