"Türkiye Avrupa'nın en zorlu ligi"

"Türkiye Avrupa'nın en zorlu ligi"
Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, yeni sezonda Basketbol Süper Lig'de şampiyon olmak için savaşacaklarını söyledi.

Tecrübeli antrenör, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen medya günü etkinliğinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Ivkovic, "Merter'deki bir haftalık çalışmanın ardından Slovenya'da 17 günlük bir hazırlık kampı yaptık. Takım için bu kamp çok yararlı oldu" şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka ile 7 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşılaşacaklarını hatırlatan Sırp başantrenör, "Bu sene sezona bir adım önde başlıyoruz. Türkiye ligi, Avrupa'nın belki de en zorlu ligi. Bu sene ligde şampiyon olmak için savaşacağız. Bunun yanı sıra THY Avrupa Ligi grup mücadelelerine de hızlı bir giriş yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Ivkovic, milli takımda bulunan ve sakat olan oyuncular nedeniyle yeni sezona eksik şekilde hazırlandıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Doğuş Balbay, milli takımda sakatlandı. Bunun yanı sıra Cedi Osman, Birkan Batuk, Furkan Korkmaz ve Dario Saric, milli takımlardaydı. Yeni transferlerimiz aramıza katıldı. Nenad Krstic'in beklenmeyen sakatlığı nedeniyle Alex Tyus ve Bryant Dunston'ı aldık. Derrick Brown, Jon Diebler ve Jayson Granger da aramıza katılan yeni oyuncular oldu."

Geçen sezon kazandıkları en önemli özelliklerden birinin de THY Avrupa Ligi tecrübesi olduğunu vurgulayan Ivkovic, "Bu sene 5 yeni oyuncu aramıza katıldı ama biz bu yapının üzerinden devam edeceğiz. Bu sene, geçen yıla nazaran özellikle genç oyuncuların omuzlarında çok daha fazla yük olacak. Yeni gelen oyuncular için de onların kimyalarının takımla uyuşması, rollerinin belirlenmesi açısından tabii ki zamana ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Medya günü etkinliği yapıldı
Anadolu Efes'in medya günü etkinliğinde takımın teknik heyet ve sporcuları, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte lacivert-beyazlı oyuncular, tanıtım videoları ve fotoğraf çekimlerinin ardından yeni sezonda giyecekleri formalarla basın mensuplarına poz verdi.

Ayrıca, Anadolu Efes Kulübü'nün 40. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında sosyal medyada Anadolu Efes taraftarlarının paylaşım platformu olarak hazırlanan "40. Yıl Mesaj Zinciri" projesi de tanıtıldı.