Türk basketbolunun gurur gecesi!

Türk basketbolunun gurur gecesi!
Kadınlar Euroleague yarı finalinde deplasmanda Bourges Basket'i 59-50 yenen Fenerbahçe, finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi oldu.

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde organize edilen Sekizli Final mücadelesinde yarı final maçlarında rakiplerini geçen Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, finalde karşı karşıya gelecek.

Yarı finalin ilk maçında ev sahibi Ekaterinburg'un karşısına çıkan sarı-kırmızılı takım, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 77-70 kazanarak adını finale yazdırdı.

Yarı finalin ikinci mücadelesinde Tango Bourges ile karşılaşan Fenerbahçe, zorlandığı karşılaşmayı son dakikalarda lehine çevirmesini bildi. Fransız rakibini 59-50 mağlup eden sarı-lacivertli takım, finale çıkma başarısı gösterdi.

Kadın basketbolunda tarihin en büyük başarısı  
Türk basketbolu, iki takımını finale çıkararak kadın basketbolunda kulüp bazında tarihinin en büyük başarısına imza attı.

Geçen yıl yine Ekaterinburg'da final oynayan Fenerbahçe, bu başarıyı ikinci kez yaşadı. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon Ekaterinburg'a verdiği kupayı bu sefer Galatasaray Odeabank karşısında kazanmayı hedefleyecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonunun son haftasında Fenerbahçe'yi mağlup ederek lider olarak play-off'ta mücadele etme hakkı elde eden Galatasaray Odeabank ise kupayı kazanmak için sarı-lacivertli rakibinin karşısına çıkacak.  

Sekizli Final'de grup mücadelesinde A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 68-66 mağlup etmişti.

Final karşılaşması 13 Nisan Pazar günü oynanacak

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 13 Nisan Pazar günü TSİ 16.00'da Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında final karşılaşması oynanacak.

Aynı gün TSİ 13.30'da Tango Bourges ile Ekaterinburg ekipleri arasında üçüncülük-dördüncülük karşılaşması yapılacak.