Tunceli'de bir Arjantinli!

Video yükleniyor...

Cevat Fehmi Başkut’un Harputta bir Amerikalı romanına içerik olarak benzemiyor ama Tunceli’de bir Arjantinli’nin hikayesi bir anda kulaklarda benzer bir çağrışım yapmıyor değil!

Tutkumuz Futbol’a ilham veren kahramanımızı Lucas Sebastian Rodriguez, Arjantinli... Henüz 20 yaşında.

Onun hikayesini özel kılan, futbol sayesinde bulduğu yeni evi.

Lucas futbola Boca Juniors altyapısında başladı. İki yıl önce Eskişehirsporla deneme antrenmanlarına çıktı, yetenekli ve teknik bir oyuncu olsa da fizik gücü yetersizdi.

Eskişehir’den ayrıldı ama Türkiye’de kaldı. Bölgesel amatör ligde 44 Malatyaspor forması giydiği sırada Dersimspor ile tanıştı, sezon başında da Tunceli’nin yolunu tuttu.

Lucas Sebastian Rodriguez, Dersimspor’da gösterdiği performans ile şimdiden taraftarın gönlünü fethetti. Arjantinli genç oyuncu ile Tuncelilerin arasındaki ilişki ise saha dışına da taşmış.

Lucas hafta içi akşam antrenmanlarından sonra şehir merkezindeki kafelerde oturuyor, bazen de taraftarlarla buluşup çay içiyor. Yemekleri beğenmiş ama beslenmesine dikkat etmek adına az yiyor. Takım içerisinde etkili ve çok seviliyor. Türkçe’yi anlıyor ama şimdilik pek konuşamıyor. Buna rağmen takımla, hocalarıyla ya da Tunceli halkıyla iletişim kurmakta kesinlikle zorlanmadığı gibi, şehre, insanına ve Dersimspor’a derinden bağlanmış.

Arjantinli Lucas Sebastian Rodriguez, evinden kilometrelerce uzakta olsa da, Tunceliler ve Dersimsporlular sayesinde yeni evini bulmuş. Şimdilerde tek düşündüğü, takımının 3. lige yükselmesi için çok çalışmak.