TSYD'den Önder Özen'e kınama

TSYD'den Önder Özen'e kınama
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Göztepe Teknik Direktörü Önder Özen'in gazeteci Burak Hakerler'e yönelik üslubunu kınadı.

TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, teknik direktör Özen'in Yeni Asır gazetesinin spor muhabiri ve TSYD üyesi Hakerler'i, medya mensuplarının davet edildiği bir etkinlikte tehdit ettiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Arkadaşımızın bu etkinliğin bir davetlisi yani Göztepe Kulübünün misafiri olduğuna, ayrıca görevini yapmak maksadıyla burada bulunduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Beyefendi imajı ile tanınan tecrübeli bir teknik direktör ve futbol adamının genç bir muhabirle, 'Sen gel bakayım buraya' diye konuşmaya başlamasını, ardından 'Yoksa paramparça olursun' diye biten alenen tehdit içerikli ifadelere başvurmasını kabul edilemez buluyor, kınıyoruz."

Her meslek mensubu gibi gazetecilerin de eleştirilebileceği vurgulanan açıklamada, "Gazeteciler de eleştirilebilir ancak hakaret ve tehdit edilemez. Önder Özen'i arkadaşımızdan özür dilemeye çağırıyoruz. Spor yazarlarının, spor gazetecilerin bu tür saldırılara uğramasına derneğimizin asla sessiz kalmayacağını, kamuoyuna duyururuz" denildi.