"Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar"

"Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar"
Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı'nın kaptanı Muratcan Güler ve oyunculardan Engin Atsür, taraftar projesi "Tribüne Renk Kat" kapsamında, basketbolseverlerle bir araya geldi.

İki oyuncu, Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje için Metrocity Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen ve taraftar gruplarından temsilcilerin de yer aldığı panele katıldı.

Kaptan Muratcan, son dönemde özellikle derbilere basketbolu takip etmeyen taraftar gruplarının geldiğini belirterek, "İnsanlar motive oluyor ama bazen o arkadaşlar maçı takip etmiyorlar. Kaş yapayım derken de göz çıkarıyorlar" dedi.

Basketbol sevgisini daha fazla insana yaymaları gerektiğini anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Derbi maçlara gelen taraftarların, bizi desteklemeye mi geldiği soru işareti. Maçı izliyorlar mı izlemiyorlar mı anlamıyoruz" diye konuştu.

Muratcan, oyuncuların kendi taraftarından tepki görmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Taraftarların basketbol maçına eğlenmek için gelmesi gerekirken bizde insanlar kendilerini, kazanmaya çok fazla odaklıyor. Tabii ki herkes kazanmak istiyor, taraftarın tepkisi de doğal ama bu çok ince bir çizgi. Herkesin sporla uğraşması lazım ki, biraz empati yapabilsinler. Bir oyuncunun başına gelebilecek en kötü durumlardan biri de kendi seyircisinin ona tepki göstermesi. Oyuncuların hiçbiri sahaya kaybetmek için çıkmaz. Kötü olduğu günde de taraftar ona destek verirse, manevi açıdan çok değerli olacağını düşünüyorum. Umarım bu tip organizasyonlarla bunların önüne geçeriz."

Engin Atsür: "Herkese görev düşüyor"
Beşiktaş Sompo Japanlı bir diğer basketbolcu Engin Atsür ise basketbolda şiddeti bitirmek için herkese görev düştüğünü ifade etti.

Sporun, neden yapıldığının hatırlanması gerektiğini vurgulayan Engin, "Spor sadece maça gitmek, deşarj olmak değil. Sporun, insanların hayatına da girmesi gerekiyor. Basketbolda şiddeti bitirmek için herkese görev düşüyor. Spor yapan bir taraftarın, sahadaki oyuncuların psikolojisini daha da iyi anlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Engin, özellikle derbilerde bazı sporcuların popüler olmak adına ekstra şiddet gösterebildiğini dile getirerek, "Bunlar hoş olmadığı gibi çok da yanlış. Böyle durumda sporcular, taraftarlara kötü örnek oluyor. Sporcuların bu tarz hareketlerden uzak durması gerekiyor" ifadelerini kullandı.