"Transfer yapmamız gerekiyor"

"Transfer yapmamız gerekiyor"
Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, takımdan birçok oyuncunun ayrıldığını, bu oyuncuların yerlerine transfer yapmaları gerektiğini söyledi.

Lacivert-beyazlıların Nevşehir kampında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çalımbay, yapılan transferlere rağmen eksiklerinin bulunduğunu belirterek, "Biraz daha transfer yapmamız gerekiyor. Çünkü birçok oyuncu arkadaşımız ayrıldı. Onların yerini bir an önce doldurmamız gerekiyor ama genel olarak baktığımızda takım iyi çalışıyor" dedi.

Yeni sezon fikstürünün tüm takımlara hayırlı olmasını dileyen Rıza Çalımbay, "Bizim için kimin çıkacağı önemli değil. Nasıl olsa o fikstürün hepsiyle oynayacağız. Ancak isterdik ki ilk maçımız içeride olsun ama deplasmanda olması da iyi bir avantaj. Oradan puan ya da puanlarla dönmemiz gerekiyor. Şöyle bir baktığımızda yeni bir takım sayılırız. Az oyuncu kalmasından dolayı yeni bir kadro kurmuş gibiyiz" diye konuştu.

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi

Arda Turan'nın Barcelona'yla 5 yıllık sözleşme imzalamasını da değerlendiren Çalımbay, Türkiye'de birçok oyuncunun Avrupa'da oynayabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Avrupa'da oynamak isteyenlerin önünün açılması gerektiğini dile getiren Çalımbay, şunları kaydetti:

"Burada tabi ki menajer faktörü çok önemli. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut transfer sürecini başarıyla yönetip, güzel bir noktaya götürdü. Arda gidebileceği en mükemmel noktaya ve takıma gitti. İnşallah orada da kalıcı olur. Bundan önce Rüştü de oraya gitmişti ancak onun istediği gibi olamadı. Arda, Galatasaray'dan kiralık gönderildi ama pes etmedi. Daha çok çalışıp, istediği belki de hayal ettiğinin çok üstünde bir yere gitti. Kendisini tebrik ediyorum."