"Transfer yapamamayı avantaja çevireceğiz"

"Transfer yapamamayı avantaja çevireceğiz"
Yeni sezon hazırlıklarına Bolu'da devam eden Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Mesut Bakkal, "Transfer yapamamayı avantaja çevirmemiz lazım. Oturmuş kadroyu korumak ve içerinin sorunlarını ortadan kaldırmak bu takımı daha da ayakta tutacaktır" dedi.

Bakkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gerede ilçesinde gerçekleşen kampın çok verimli geçtiğini söyledi.

Futbolcuların isteğinin kendisini çok memnun ettiğini belirten Bakkal, "Yarın bir hazırlık maçı yapıp 2 gün izne ayrılacağız. Daha sonra da yurt dışı kampımız başlayacak. Avrupa kampında 5 hazırlık maçı oynayacağız" diye konuştu.

Bakkal, Mersin İdmanyurdu'nun transfer yasağının devam ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Elimizde geçen sezonun hazır bir takımı var. Bu kadronun hazırlık maçlarıyla şekillenmesiyle lige gireceğiz. İnşallah bu çalışmaların semeresini alırız. Transfer yapamamayı avantaja çevirmemiz lazım. Oturmuş kadroyu korumak ve içerinin sorunlarını ortadan kaldırmak bu takımı daha da ayakta tutacaktır. Çünkü bu takımın geçen seneden gelen bir oyuncu kalitesi var. Geçen hafta itibarıyla oyuncuların tüm alacakları da ödendi. Böyle devam ettiğimiz sürece de bize sonuç almak kalıyor."

Bakkal, sezon başında transfer olmayışının rahat bir ortama vesile olduğunu vurgulayarak "Hiç kimseyle uğraşmadan rahat bir çalışma dönemi geçirdik. Kimsenin yerine oyuncu düşünmedik, sadece eldeki oyuncuların performansını yükseltmeye çalıştık" değerlendirmesinde bulundu.

Oyunculara kilo uyarısı
Bayram öncesinde, futbolcuları kilo ve formları konusunda uyardığını dile getiren Bakkal, yapılan testlerde bazı oyuncularının kilolu çıktığını belirtti.

Bakkal, Ramazan Bayramı tatilinde de kilo konusunda olumsuzluk yaşamak istemediklerini aktararak "Oyuncularımızı 2 günde 2 kilo almaması için uyardık. Testlerden sonra biraz 'tonton' çıkanlar. var. Onun için bayramda yeme ve içmelerine dikkat etmelerini istedik" dedi.

Yabancı oyuncu transferleri

Süper Lig takımlarının çok yüksek paralar harcayarak yabancı transferler yaptığını hatırlatan Bakkal, şunları kaydetti:

"Herhalde güzel bir lig izleyeceğiz. Türkiye, yabancı oyuncular için yatacak yer değil, performans yeri olsun. Ben şu anda kendi çalıştığım kulübü de uyarıyorum. Çok önemli bir ligimiz var. İsim alabiliriz ama lütfen performans da alalım. Çok özür diliyorum, bahçede köpeğimiz var ama dişleri yok ısıramıyor, böyle olmasın."