Transfer, Sabri ve Drogba...

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ara transfer dönemi tamamlanmadan bir stoper almak istediklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Elazığspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yöneltilen soruları yanıtlayan Roberto Mancini, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak, "Stoper mevkisi için bir kaç oyuncu üzerinde çalışıyoruz. Bu mevkiye bir oyuncu almak istiyoruz" dedi.

Elazığspor karşısında ilk 11'de forma giyen Dany Nounkeu'nun Gaziantepspor'a kiralandığı haberlerinin aktarılması üzerine İtalyan teknik adam, "Dany iyi bir insan ve futbolcu ama maalesef federasyonun yabancı oyuncu kuralından dolayı bizde oynaması söz konusu değil. Önünde Dünya Kupası da var ve oynayabileceği bir takıma gitmesi ve devamlı oynaması onun için daha iyi" değerlendirmesinde bulundu.

Mancini, takıma çok sayıda genç oyuncunun transfer edilmesinin köklü bir değişiklik olarak nitelendirilmemesi gerektiğini vurgularken, "Takımda inanılmaz düzeyde köklü bir değişim yok. Gençleştirme anlamında takviyeler var ama ilk 11'de 10 oyuncunun değişeceği anlamına gelmez. Alternatif olarak düşünülerek aramıza katılan isimler de var" diye konuştu.

"Drogba'nın durumu ciddi değil"

İtalyan çalıştırıcı, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda forma giyemeyen Didier Drogba'nın durumunun ciddi olmadığını söyledi.

Drogba'nın aynı ağrı hissettiği bölgeye daha önce de darbe aldığını ve tedbir amaçlı olarak ikinci yarıda oynatılmadığını anlatan Mancini, oyuncunun iki güne kadar düzeleceğini aktardı.

Takım kaptanlığı konusu
Mancini, takımda kaptanlık bandını son maçlarda farklı oyuncuların taktığının hatırlatılıp, takım kaptanın kim olduğunun sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Evet son maçlarımızda farklı kaptanlarla oynadık. Ben bunu bir ödül olarak nitelendiriyorum. Oyuncum iyi bir performans sergilediğinde kaptanlık için tercihimi ondan yana kullanıyorum. Bu nedenle farklı oyuncuları kaptan olarak gördük ve bundan sonra da görebiliriz. Sabri Sarıoğlu da iyi bir oyuncu. İyi oynadığında mutlaka kaptanlığı alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Mancini, Galatasaray'ın son maçlarda gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla ilgili olarak da, "Son vuruşlarda hem şansımızın yanımızda olması lazım hem de bizim maçlara iyi hazırlanmamız lazım. Bu olmadığında sıkıntı yaşıyoruz. Bugün son vuruşlarda iyiydik ama ne olursa olsun bu konuda daha etkili olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.