Trabzonspor'un ilk hedefi Karabükspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de 3 haftalık kayıp serisine Atiker Konyaspor karşısında son vererek moral bulan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor galibiyetiyle deplasman fobisini yenmeyi istiyor. 
 
Geçtiğimiz sezonla birlikte deplasmanda 5 maçtır galibiyet alamayan bordo mavili ekip, Kardemir Karabükspor'u mağlup ederek 4 maçlık zorlu periyoda iyi bir başlangıç yapmak istiyor. 
 
Son deplasman galibiyetini geçtiğimiz yıl ligin 27. haftasında Gaziantespor karşısında alan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor maçının galibiyet serisini sürdürmek adına son derece önemli 90 dakika olduğunu işaret etti. 
 
Galatasaray mücadelesine kadar oyuncularından puan kaybı istemeyen Ersun Yanal, zorlu randevuya kadar oynayacakları Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor mücadelelerinden 6 puan toplayarak 12 puanla Türk Telekom Arena'ya çıkmayı planlıyor. 
 
Trabzonspor Teknik direktörü Ersun Yanal, futbolcularıyla yaptığı görüşmelerde, tüm maçları tek tek düşünmelerini isterken seri galibiyetlerin kendileri adına neleri değiştirebileceğini ifade etti. Ayrca Ersun Yanal, arka arkaya kazanılacak maçlarla birlikte takımın özgüveninin her hafta daha da artacağına dikkat çekti. 
 
Öte yandan Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da Atiker Konyaspor maçında başarılı bir görüntü veren savunma kurgusunun bozulması beklenmiyor. 
 
Sağ bekte Zeki Yavru, Sol bekte ise Güray ve İbanez gibi isimlerin olmasına karşın Mustafa Akbaş'ın performansından memnun olan Ersun Yanal'ın defansın ortasında Mustafa Yumlu ve Jan Durica'ya forma vermesine kesin gözüyle bakılıyor. 
 
Öte yandan 5 haftası geride kalan Süper Lig'de Jan Durica ve Onur Kıvrak en istikrarlı isimler olarak dikkat çekti. 34 yaşındaki milli stoper Durica ve Onur Kıvrak 5 maçta 90'ar dakika sahada kalarak toplam 540 dakika ile Trabzonspor'da sahada en çok görev alan 2 isim oldu. 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Beşiktaş - Galatasaray maç özeti ve sonucu

Fenerbahçe - Gaziantepspor maç özeti ve sonucu

Bursaspor - Kasımpaşa maç özeti ve sonucu

 

Trabzonspor - Atiker Konyaspor maç sonucu ve özeti