Trabzonspor'da bayramlaşma

Trabzonspor'da bayramlaşma
Trabzonspor Kulübü'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki kulüp binasında düzenlenen törene, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Arslan, Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Divan Başkanı Ali Özbak, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar katıldı.

Güney, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor Kulübü'ndeki bayramlaşmanın ilerleyen saatlerde gereken ilgiyi göreceğini söyledi.

Bayramların birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan günler olduğunu belirten Güney, "Bu günlerde birlik ve beraberliğimizi göstermemiz gerekiyor. Trabzonspor'un büyük camia olduğunu söylüyoruz ve bunu ispat etmemiz lazım. Dini ve milli bayramlar insanların birlik ve beraberlik gücünü göstermesi için önemli günlerdir. Ramazan Bayramı da bu günlerden birisidir" dedi.

Güney, kişilerin değil, kurumların önemli olduğunu ifade ederek, "Trabzonspor'un şu an başında olan kişileri kimileri sevebilir, kimileri de sevmeyebilir ancak kişiler gidici, kurumlar kalıcıdır. Bunu göstermek için de bugün burada birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki Trabzonspor büyük kulüptür ve ona herkes sahip çıkacak" diye konuştu.

Takımın son durumu hakkında da bilgi veren Güney, şunları söyledi:

"Trabzonspor sezona başlarken gerek başkanımız, gerek yönetim olarak amacımız transferlerin kampa yetiştirilmesiydi. Bunun önemini biliyorduk. Öncelikli amacımız önce Trabzonspor'un transfer yapıyor olması değil, Trabzonspor'a maddi ve manevi zarar vermeyen transferlerin yapılmasıdır. Söylediklerimizi kısmen başardık. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan hem şu an yararlanabileceğimiz hem de gelecekte faydalı olabilecek yerli transferleri bünyemize kattığımızı düşünüyoruz."

Yabancı transfer konusunda biraz sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Güney, şunları kaydetti:

"Hala yabancı transfer konusunda geciktiğimizi düşünmüyoruz. Sezonun ilk hazırlığına bunu yetiştirmek istiyorduk ama bu gerçekleşmemiş olabilir. Şu an bile yoğun şekilde transfer çalışmalarıyla ilgileniyoruz. Taraftarımız biraz daha sabretsin ve bize zaman versin. Amacımız Trabzonspor'a transfer açısından maddi ve manevi ekonomik kayıp getirmemek."

Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in ilk hazırlık maçından sonraki açıklamalarına da değinen Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hocamızın konuşması karamsar konuşmaydı. Vahid Hoca disiplinli, gerçekten çalışmayı seven, çalıştığı takım için her şeyi yapan, mesaisini kulüple geçiren birisidir. Böyle olduğu için de ben şuna yoruyorum. Burada olan Trabzonspor'un futbolcularını öne atmak değil, kendisi nasıl çalışıyorsa karşısındaki insanlardan da onu beklediği ve ilk maçta da istediği verimi alamadığı için bir sitemin serzenişi olarak düşünüyoruz. 9-10 futbolcu terimini de futbol teriminin esprisi olarak düşünüyoruz. Bunu da ben onlardan çok daha fazla verim bekliyordum, onların kendilerine gelmeleri için daha çok çalışarak motive olmaları için bir söylem olduğunu düşünüyoruz."