Fırtına şoktan çıkamıyor!.. Bir darbe de Konya'dan!..

Fırtına şoktan çıkamıyor!.. Bir darbe de Konya'dan!..
Lige fırtına gibi giren Trabzonspor, üstüste 3. yenilgisini Torku Konyaspor karşısında aldı.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Torku Konyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da kaleyi ilk kez Kosta Rikalı kaleci Esteban Alvarado korudu. Bordo-mavili takımın sezon başında kadroya dahil ettiği Alvarado, sakatlığı bulunan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda ilk 11'de sahaya çıktı. Onur'un bu sezon ligde ilk kez takımdan ayrı kalmasıyla Kosta Rikalı kaleci, bordo-mavili takım forması altındaki ilk mücadelesine çıktı. Teknik direktör Şota Arveladze, forvette geçen hafta ilk 11'de sahaya sürdüğü Oscar Cardozo'yu bu kez yedek soyundurdu. Paraguaylı golcü futbolcunun yerine geçen hafta yedek bekleyen N'Doye görev yaptı.

Trabzonspor'da Stephane Mbia, sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Bordo-mavili takımda, Mbia'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Onur Recep Kıvrak, Alper Uludağ, Bosingwa ve Bourceanu da forma giyemedi. Konyaspor ise son haftalardaki başarılı 11'ini bozmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da etkili br oyun ortaya koyamadı. Ancak 27. dakikada NDoye çok net bir fırsattan yararlanamadı. Ömer Ali ve Ali Turan başarılı golcünün vuruşunu çizgiden çıkardı ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda ise her şey tersine döndü ve karşılaşma müthiş hızlandı. Hızlı ataklarla etkili olmaya çalışan Konyaspor, zorlu deplasmanda 51. dakikada öne geçti. Mustafa Yumlu'nun müdahalesiyle Rangelov'un yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda Meha takımını öne geçirirken, Trabzonsporlular uzun süre müdahalenin dışarıda olduğu yönünde itirazlarda bulundu ancak Süleyman Abay'ın kararı değişmedi. Trabzonspor, kalesinde gördüğü golün şokunu çok çabuk atlattı. Bu sezon fazla forma şansı bulamayan geçen yılın sürpriz golcüsü Medjani, 59'da uçarak vurduğu kafayla skora dengeyi getirdi. Golden sonra Trabzonspor inanılma bir baskı kurdu. Yaklaşık 10 dakikada Konya kalesini abluka altına alan bordo mavililer, yine şok bir gol yedi. 71. dakkada araya atılan pasa hareketlenen Traore  Konya'yı 2. kez öne geçirdi. Başarılı futbolcu, Trabzonspor'a karşı 5. maçında 5. golüne imza attı.

Golden sonra istediği baskıyı kuramayan Trabzonspor, üstüste 3. yenilgisini aldı ve 10 puanda kaldı. Son haftaların çıkıştaki takımı Torku Konyaspor 12 puana yükseldi.


TRABZONSPOR - TORKU KONYASPOR: 1-2


STAT: Avni Aker
HAKEM: Süleyman Abay

TRABZONSPOR: Alvarado, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Medjani (Dk. 81 Özer Hurmacı), Okay Yokuşlu (Dk. 75 Aytaç Kara), Marin, Erkan Zengin, Yusuf Erdoğan, N'Doye (Dk. 70 Cardozo)

TORKU KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Vukovic, Ali Turan, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Holmen, Bajic (Dk. 70 Uğur İnceman), Traore (Dk. 81 Ömer Şişmanoğlu), Meha (Dk. 90 Selim Ay), Rangelov
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 51 Meha (penaltıdan), Dk. 70 Traore (Torku Konyaspor), Dk. 59 Medjani (Trabzonspor)
KIRMIZI KART: Dk. 90+4 Erkan Zengin (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 37 Okay Yokuşlu, Dk. 49 Mustafa Yumlu, Dk. 73 Douglas, Salih Dursun (maç bitimi) (Trabzonspor) Dk. 44 Ali Turan, Dk. 82 Ali Çamdalı, Dk. 89 Meha (Torku Konyaspor)