Trabzonspor Sadi Tekelioğlu'na emanet

Video yükleniyor...

Trabzonspor'da Şota Arvaladze'yle yolların ayrılmasının ardından yönetim yeni teknik adam için kongreyi bekleme kararı aldı.

Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan ancak Süper Lig'de son 7 maçta 5 mağlubiyetle sahadan ayrılan Trabzonspor'da Şota ve yönetimin karşıklıklı olarak yollarını ayırmasının ardından gözler takımın başına getirilecek yeni teknik adama çevirildi.

Bordo mavili ekipte yeni teknik patronun kim olacağı sorusu ise 5-6 Aralık'ta gerçekleşek kongrenin ardından netlik kazanacak. Bu süreçte yeni bir isimle çalışmak yerine Gençlik ve Geliştirme Sorumlusu Sadi Tekelioğlu'nu takım başına getiren Trabzonspor yönetimi kongreye kadar tecrübeli teknik adamla yola devam etme kararı aldı.

Olağan kongre öncesinde adaylığını açıklaması beklenen Trabzspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'yla birlikte adaylığını açıklayan Celil Hekimoğlu ve adaylığı gündemde olan Muarrem Usta'nın teknik patron konusundaki hamleleri bordo mavili ekibin geleceğini belirleyecek.

Trabzonspor'un efsane golcülerinden biri olan Şota Arveladze'nin Trabzonspor macerası 4 ay sürdü. Ersun Yanal'la yolların ayrılmasının ardından Temmuz ayı başında sözleşme imzalayan Şota'nın Trabzonspor macerası Kasım ayında noktalandı.

Futbolculuğu döneminde Karadeniz temsilcisiyle gol krallığı sevinci yaşayan Şota, bu sezon 15 resmi maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

Öte yandan Şota Arvaladze bordo mavili ekipte son 2 yıl içinde görevinden ayrılan 6. teknik adam oldu. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkan seçilmesinin ardından Tolunay Kafkas'la yollarını ayırmıştı. Bordo mavili ekipte daha sonra Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç, Ersun Yanal ve Şota Arveladze sözleşmelerini tamamlamadan ayrılan isimler oldu.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Puan durumu

Maç özetleri

Trabzonspor