Trabzonspor - Medicana Sivasspor : 1-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında zor günler geçiren Trabzonspor evinde Medicana Sivasspor'u 1-0'la geçerken karşılaşmada kurtarışlarıyla yıldızlaşan Esteban maça damga vuran isim oldu. 

Mücadelenin 19. dakikasında Trabzonspor gole yaklaştı. Bordo Mavili ekibin sağ kanattan geliştirdiği atakta Cavanda ortasını ön direğe doğru gönderdi. Oumari'den seken top yükseklik kazandı ve John Boye'un ters kafa vuruşuyla top kalenin solundan dışarı gitti. -reklam01-

Medicana Sivasspor 37. dakikada geliştirdiği kontra atakla Trabzonspor kalesinde etkili oldu. Sağ kanattan Cicinho'nun ceza sahasına gönderdiği topta Aatıf'ın kafa vuruşunda Esteban topu ayaklarıyla çıkardı. 

İlk yarının son dakikalarında Sivasspor, Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. Önce Beykan'ın pasında Texeira Trabzonspor ceza sahasının içinde topla buluştu ancak vuruşunda Esteban ve Trabzonsporlu oyuncular gole izin vermedi. Bu pozisyonunun ardından Aatıf ve Tanase ile 2 önemli gol fırsatından da yararlanamayan Sivasspor ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken ekipler soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

Trabzonspor ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Okay Yokuşlu ve Marko Marin oyundan alınırken yerlerine Ramazan Övüç ve Özer Hurmacı oyunda dahil oludu.

İkinci yarının 55. dakikasında Sivasspor'un sol kanattan kulladığı köşe vuruşunda Beykan pasını hemen yanındaki arkadaşı Emre Öztürk'e verdi. Emre ortasını ön direğe doğru gönderdi ancak savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Cristian Tanase'nin önünde kaldı. Tanase'de yerden vuruşunu yaptı ancak Trabzonspor savunması bir kez daha gole izin vermedi.

Trabzonspor 61. dakikada Aytaç Kara'nın ceza sahasının dışından attığı şık golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Aytaç Kara'nın bu sezon attığı ilk gol oldu.Golden sonra Sivas kalesinde etkinliğini arttıran Fırtına 67. dakikada Oscar Cardozo ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı.

Sivasspor 76. dakikada Burhan Eşer ile skoru değiştirme fırsatı yakalasada Esteban kalesinde devleşti ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son dakikalarında Sivasspor'a geçit vermeyen Esteban Trabzonspor'a 3 puanı getiren isim oldu.

Bu sonuçla Bordo Mavililer 33 puanla 9. sıraya yükselirken Medicana Sivasspor ise 21 puanla 16. sırada kaldı.

TRABZONSPOR - MEDİCANA SİVASSPOR: 1-0
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Halil Umut Meler

TRABZONSPOR: Esteban, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Akakpo, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu (Dk. 46 Ramazan Övüç), Aytaç Kara, Cavanda, Marin (Dk. 46 Özer Hurmacı), Erkan Zengin (Dk. 79 Muhammet Demir), Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Hami Mandıralı

MEDİCANA SİVASSPOR: Korcan Çelikay, Cicinho, Boye, Oumari, Ziya Erdal (Dk. 39 Emre Öztürk), Yiğit İncedemir, Taouil, Tanase (Dk. 56 Burhan Eşer), Beykan Şimşek (Dk. 77 Hasan Kabze), Chahechouhe, Texeira
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOL:
Dk. 61 Aytaç Kara (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 45+1 Marin, Dk. 64 Ramazan Övüç, Dk. 79 Akakpo, Dk. 90+3 Mustafa Yumlu ve Cardozo (Trabzonspor), Dk. 84 Oumari, Dk. 90+3 Yiğit İncedemir ve Emre Öztürk (Medicana Sivasspor)



Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan Durumu



-reklam01-