Trabzon'da 4-4'lük düello

Trabzon'da 4-4'lük düello
Geçen hafta ligdeki ilk galibiyetini alan Trabzonspor, ligin 7. haftasında Gaziantepspor'la sahasında 4-4 berabere kaldı . Tam bir gol düellosu şeklinde geçen sonunda bordo mavili ekip, uzatmalarda bir puanı kurtardı.

Trabzonspor, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Lokeren takımıyla yaptığı maça göre daha farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, Lokeren maçında ilk 11'de forma verdiği Mehmet Ekici ve Papadopoulos'u 18 kişilik maç kadrosuna almazken Waris ve Cardozo'yu kulübeye çekti. Trabzonspor'da sezon başı kampında sakatlanan ve yaklaşık 3 aydır sahalardan uzak kalan Özer Hurmacı, Gaziantepspor maçıyla sahalara döndü.

Maç çok ilginç bir şekilde başladı. 7. dakikada Gaziantepspor, ilk golü buldu. Gökhan Süzen'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Muhammet Demir konuk takımı öne geçirdi. 18. dakikada Antep farkı ikiye çıkardı. Yine Gökhan'ın başlattığı atak sonucunda Erdem skoru 2-0!a a getirdi. İlk yarı bu gollerle 2-0 sona erdi. İkinci yarı ise adeta gol düellosu şeklinde geçti. 48. dakikada Trabzon'dan yine bir duran top golü geldi. karambolde son dokunan Belkalem, farkı bire indirdi ve Avni Aker tribünlerini umutlandırdı. Ancak bordo mavili takımın defansında hatalar bitmek bilmeyince konuk takım 53'te Muhammet ile bir kez daha iki farkı buldu. Farkı kapatmak için bastıran ev sahibi 63'te bu kez Yatabare ile golü buldu. Ancak santradan hemen sonra defanstaki derin boşluğu değerlendiren Chibuike oldu ve skoru 4-2'ye getirdi.

Gol düellosu bununla da bitmedi. 67. dakikada Constant'ın harika vuruşunda top direkten döndü, tamamlayan Sefa takımının 3. golüne imza attı.
   
Karşılamanın kalan 23 dakikasında Trabzonspor, aradığı golü bulamadı, ancak 71. dakikada oyuna giren Cardozo uzatmalarda skora degeyi getiren isim oldu. 4-4'lük sonuçla iki takım da puanları paylaşmış oldu.


TRABZONSPOR-GAZİANTEPSPOR



Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Gökmen Olga

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Medjani (Dk. 56 Waris), Soner Aydoğdu (Dk. 34 Özer Hurmacı), Constant, Serdar Gürler, Sefa Yılmaz, Yatabare (Dk. 71 Cardozo)

Gaziantepspor: Karcemarskas, Barış Yardımcı, Arokoyo, El Yasa, Şenol Can, Emre Nefiz (Dk. 73 Koray Arslan- Dk. 85 Oğulcan Çağlayan), Chico, Erdem Şen, Gökhan Süzen, Chibuike (Dk. 80 Binya), Muhammet Demir

Goller: Dk. 7 ve 52 Muhammet Demir, Dk. 18 Erdem Şen, Dk. 64 Chibuike (Gaziantepspor) Dk. 48 Belkalem, Dk. 63 Yatabare, Dk. 67 Sefa Yılmaz, Dk. 90+4 Cardozo (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Arokoyo (Gaziantepspor) Dk. 33 Medjani, Dk. 89 Özer Hurmacı, Dk. 90+2 Cardozo (Trabzonspor)