Avni Aker'de kardeş payı (ÖZET)

Video yükleniyor...


Avrupa vizesi için yarışan iki takımın mücadelesinde puanlar paylaşıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, sahasında Medipol Başakşehir'le 1-1 berabere kaldı.

Maça çok hızlı giren Başakşehir, aradığı golü de henüz 8. dakikada buldu. Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda Yalçın Ayhan kafayı vurdu, Esteban'ın elinden kaçırdığı top ağlarla buluştu. 

Golden sonra da vites düşürmeyen Başakşehir'e bu kez Esteban geçit vermezken, 37'de Trabzon'un golü geldi. Özer'in çevirdiği topa düzgün bir vuruş çıkaran Akakpo, Trabzonspor formasıyla ilk golünü atarken skora da dengeyi getirdi.

İkinci yarıda iki takım da dengeyi bozacak fırsatlar yakalasa da başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Öte yandan Trabzonpor'da 86. dakikada 2. saır kartı gören Ayraç Kara oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla 45 puana yükselen Başakşehir, 4. sıradaki yterini korudu. 37 puanlı Trabzonspor ise 10. sırada yer aldı.

Trabzonspor: 1 - Medipol Başakşehir: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Mehmet Cem Hanoğlu

Trabzonspor: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Akakpo, Bosingwa, Aytaç Kara, Ramazan Övüç (Dk. 51 Okay Yokuşlu), Özer Hurmacı (Dk. 64 Marin), Mehmet Ekici, Erkan Zengin (Dk. 73 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Doka (Dk. 90+3 Cenk Ahmet Alkılıç), Visca (Dk. 87 Mehmet Batdal), Mossoro (Dk. 81 Napoleoni), Cikalleshi

Goller: Dk. 8 Yalçın Ayhan (Medipol Başakşehir), Dk. 37 Akakpo (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 86 Aytaç Kara (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 32 Erkan Zengin, Dk. 49 Ramazan Övüç (Trabzonspor), Dk. 45+1 Emre Belözoğlu, Dk. 89 Napoleoni (Medipol Başakşehir)