Trabzon'a 1 yıldız daha...

Trabzon'a 1 yıldız daha...
Trabzonspor Medical Park , İtalya'nın Emporio Armani Milano takımının pivotu Gani Lawal ile anlaştı.

Külüp başkanı Abiş Hopikoğlu, yaptığı açıklamada, geçen sezon İtalya Ligi'nde şampiyon olan Emporio Armani Milano Takımı'nın Nijerya asıllı ABD'li pivotu Gani Lawal ile 1 yıllık resmi sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi, FIBA EuroChallenge Kupası ve Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşacak kadroyu kurmak için aylardır titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Hopikoğlu, şöyle devam etti:
"Transferin sonuna geldiğimiz bu günlerde, her pozisyonun en iyilerini dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gani Lawal, geçen yıldan beri pivot pozisyonu için istediğimiz bir isimdi. Kulübümüzün imkanlarına yaklaşmasıyla transferi de sonuçlandı. Bu süreçte, Trabzonspor Medical Park'ın hedeflerine uygun, kaliteli başka oyuncular da gündemimize geldi. Euroleague deneyimi olan bir başka pivotla işi bitirme noktasına geldik ancak Gani Lawal şartlarımıza uygunluk gösterir göstermez tercihimizi kendisinden yana kullandık. Oyunculuğuyla takımımıza çok katkıda bulunmasının yanında, özellikle estetik smaçlarıyla taraftarlarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğüm Gani Lawal'ın, camiamıza hayırlı olmasını dilerim."

-Lawal ile ilgili bilgiler

ABD'nin College Park kentinde 1988'de dünyaya gelen 2.06 boyundaki Gani Lawal, Georgia Tech Üniversitesi'nde forma giydi. Georgia Tech'te sergilediği performansla dikkatleri çeken Lawal, 2010 yılında üçüncü sınıftayken katıldığı NBA draftinde, Phoenix Suns tarafından 2. tur 16. sırada seçildi.

İlk yurt dışı deneyimini Polonya'nın Zielona Gora takımında yaşayan Lawal, daha sonra Çin'in Xinjiang ekibinde forma giydi. Fransa'nın Roanne ve İtalya'nın Virtus Roma kulüplerinin formasını da terleten Lawal, geçen sezon bir diğer İtalyan ekibi Emporio Armani Milano kulübüne transfer oldu.

Lawal, Milano formasıyla İtalya Ligi'nde, 13.2 dakika ortalamayla sahada kalırken, şampiyonlukla sonuçlanan sezonda 6.6 sayı, 4.1 ribaunt ortalamalarını tutturdu. Euroleague'de ise 14.4 dakika sahada görev yapan Lawal, takımına 6.3 sayı, 4.0 ribaunt katkı verdi.