Totti'den şike göndermesi

Totti'den şike göndermesi
İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Roma'nın takım kaptanı Francesco Totti, Juventus deplasmanında aldıkları 3-2 mağlubiyetin sorumluluğunu hakeme yükledi.

İtalya medyasına konuşan Totti, çok iyi bir performans sergiledikleri karşılaşmayı kaybetmelerinin utanç verici olduğunu belirterek, "Torino'ya futbolumuzu oynamaya geldik ama maçın sonucuna nelerin etki ettiğini herkes gördü" dedi.

Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını da yöneten hakem Gianluca Rocchi'yi suçlayan Totti, "Hakemler tarafından mı yenildik bilmiyorum ama şundan eminim ki bizi Juventus yenmedi" değerlendirmesinde bulundu.

İyi bir takım olduklarını ve bu sonucu hak etmediklerini düşündüğü için öfkelendiklerini vurgulayan 38 yaşındaki futbolcu, "Artık önümüze bakmalıyız. Gerçekten de çok önemsediğimiz bir karşılaşmaydı. Juventus kendi liginde oynamalı, çünkü hileyle de olsa her zaman kazanıyorlar" şeklinde görüşünü belirtti.

Maçta şike yaşanmış olabileceğini savunan Totti, "Bundan sadece biz mi şüpheleniyoruz? Bunu söyleyen sadece ben değilim, bu konu İtalya'da ayrıntılı olarak tartışılmalı. Juventuslular ceza sahasında düşünce, şüphe duyulmaksızın her zaman penaltı çalınıyor" ifadelerini kullandı.

Totti'ye cevap ise Juventus Kulübü Başkanı Agnelli'nin eşinden geldi. Emma Agnelli, "Keşke Totti gitse de kendi liginde oynasa" karşılığını verdi.

Rocchi, karşılaşmada Juventus adına 2 kez penaltı noktasını göstermiş ve evsahibi takım Carlos Tevez ile bunları gole çevirmişti. Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia da Juventus'un kazandığı ikinci penaltıya itirazından ötürü hakem tarafından tribüne gönderilmişti.