Torku Konyaspor - Beşiktaş: 2-1

Torku Konyaspor - Beşiktaş: 2-1

       FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şampiyon Beşiktaş, sezonun son maçında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. 6 maç aradan sonra yenilgiyle tanışan Kartal, sezonu 79 puanla noktaladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torku Konyaspor karşısında ligin 33. haftasında oynadıkları Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 8 değişiklikle sahaya çıktı. Güneş, Osmanlıspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson ile Gökhan Töre'yi Torku Konyaspor karşısında yedek soyundururken, kaleci Tolga Zengin, Mario Gomez, Ricardo Querasma ve Veli Kavlak'ı ise maç kadrosuna dahil etmedi. Sarı kart cezası Oğuzhan Özyakup da Torku Konyaspor karşısında forma giyemedi.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligdeki Bursaspor maçının ilk 11'ine göre takımında 5 değişiklik yaptı. Bursaspor maçının ilk 11'inde bulunan kaleci Abdülkerim Bardakçı, Mehmet Uslu, Halil İbrahim Sönmez, Mbamba ve Bajic'i Beşiktaş karşısında yedekler arasında tutan Kocaman, bu futbolcuların yerine Vukovic, Douglas, Traore, Meha ve Rangelov'u ilk 11'e dahil etti.

Torku Konya Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk bölümünde tempo oldukça düşüktü. 19. dakikada sahneye çıkan şampiyonluğun kilit isimlerinden Sosa, ceza sahası dışından klas bir golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Konyaspor'un bu gole cevabı gecikmedi ve 21. dakikada Traore ile skoru eşitledi. Beraberlik sayısından 1 dakika sonra Holmen ile bir gol daha bulan yeşil beyazlılar, 1-0 yenilgiden 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı 2-1 Torku Konyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda her iki takımın çabaları skoru değiştirmedi ve karşılaşma 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Böylece bu sezon 5. yenilgisini alan Beşiktaş, sezonu 79 puanla tamamladı. Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Torku Konyaspor ise 66 puanla tarihinin en yüksek puanına ulaşmış oldu.

Torku Konyaspor: 2 - Beşiktaş: 1

Stat: Konya Büyükşehir Belediyesi

Hakemler: Ümit Öztürk, Erkan Akbulut, Osman Gökhan Bilir

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Traore (Dk. 62 Bajic), Meha (Dk. 62 Ömer Ali Şahiner) , Holmen, Rangelov (Dk. 87 Abdülkerim Bardakçı)

Beşiktaş: Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado (Dk. 58 Gökhan Töre), Marcelo, Tosic, Necip Uysal (Dk. 56 Hutchinson), Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 69 Mustafa Pektemek), Sosa, Olcay Şahan, Cenk Tosun

Goller: Dk. 19 Sosa (Beşiktaş), Dk. 21 Traore, Dk. 22 Holmen (Torku Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 51 Tolgay Arslan, Dk. 86 Tosic (Beşiktaş), Dk. 84 Ali Turan (Torku Konyaspor)
 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş

Maç Özetleri

Puan Durumu

iddaa maç sonuçları